Mehiläinen sai kylkeensä kukkia: Kaarinan keskustaan tuli uusi kukkakauppa

0
– Meille saa mielellään tulla ihan vain katselemaankin ja nauttimaan. Meille on myös esteetön kulku, vinkkaa 45-vuotias Jenny Kallio viikonloppuna avautuvasta Jennyn Kukasta. Hän on itse turkulainen. Kuvassa etualalla valkoisia ja fuksianpunaisia syklaameja, jotka kestävät ulkona pitkälle alkutalveen.

Kaarinan torin laidalla uuden kerrostalon juurella on käynyt kuhina. Paikalle on kärrätty rullakoittain kukkia ja viherkasveja.

– Täältä on jo monta kertaa päivässä yritetty ostaa kukkia, nauraa muuttotouhujen keskellä yrittäjä Jenny Kallio .

Kaarinalaiset ovat sis selvästi jo ottamassa omakseen uutta, Mehiläisen tilojen viereen avautuvaa kukkakauppaa. Jennyn Kukka avaa ovensa tulevana viikonloppuna.

Kallio on pitkään ollut kukkakauppiaana, ja monet muistavat hänet muutaman vuoden takaa Turun hautausmaan portilta, jossa hänellä oli kukkakauppa. Viimeiset kaksi vuotta hänellä on ollut Jennyn Kukka Turun keskustassa kävelykadulla. Kaarinan toimipisteestä tulee sen sisarliike.

– Olemme pitkään tehneet yhteistyötä Kaarinanseudun Hautaustoimiston kanssa. Yhteisiä asiakkaitamme helpotti, että liikkeemme sijaitsisi Kaarinan keskustassa. Täältä löytyikin sopiva liiketila, Kallio selittää.

Pyhän Katariinan tien toisella laidalla sijaitsee toinen kukkakauppa, vuosikymmeniä Kaarinassa toiminut Katariina. Jenny Kallio kuitenkin kokee, että asiakkaita riittää kaikille.

– On vain hyvä, että lähekkäin on paljon vaihtoehtoja, hän miettii.

Hän kertoo, että sisustaminen innostaa nyt paljon ihmisiä, myös nuoria. Kotonaolo koronan vuoksi on lisännyt innostusta entisestään. Kotiin ja viihtymiseen panostetaan.

Noin viidesosa Jennyn Kukan asiakkaista on ollut hautausasiakkaita. Liikkeestä voi myös tilata kukkia kotiovelle tai vihersisustusta yrityksiin. Yli tuhannenkin henkilön juhliin järjestyvät kukat ja lainamaljakot. Keväisin Kallio käy usein ihmisten kodeissa ja yrityksissä tekemässä piharuukkuistutukset.

Jennyn Kukan Kaarinan liikkeessä työskentelee jatkossa vuorotellen Jenny Kallio itse, Kaarinan liikkeestä vastuussa oleva Taina Ali-Raatikainen sekä kaksi muuta Jennyn Kukan työntekijää.

Syksyn alkuun Kallio vinkkaa, että pihalle tai parvekkeelle voi hankkia syklaameja.

– Yleensä syklaami ostetaan sisälle ruokapöytään, mutta silloin se läkähtyy parissa päivässä. Ulkona syklaami kestää hyvin, lasitetulla parvekkeella usein koko talven. Luonnossa ne kasvavat vuoristossa ja kestävät hyvin kylmää.