Mehiläisen koronakontin jono tukkii jo Paraistentietä – helpotusta luvassa parin päivän kuluttua

0
Jonottajia Pyhän Katariinan tiellä maanantaina puolenpäivän aikaan.

Mehiläisen koronavirusten näytteenottokontille jonottavien määrä kasvoi elokuun aikana rajusti. Tänään maanantaina jonot olivat jo niin pitkät, että koko Kaarinan keskustan liikenne puuroutui.

Jono ylsi torilta Lautakunnankadun kautta Puntarinkadulle ja sieltä Pyhän Katariinan tielle. Pahimmillaan jono on tukkinut Kaarina-lehden ja lukijoiden havaintojen mukaan jo Paraistentien.

Kaarinalaiset eivät ole päässeet jonon vuoksi esimerkiksi apteekkiin tai parkkipaikoilta pois.

Mehiläisen Turun seudun yksikönjohtaja Juha Hämälälinen kertoo, että näytteenotossa ei osattu varautua testimäärien rajuun kasvuun näin nopeasti. Tilanne on kuitenkin tiedossa ja ratkaisuja etsitään.

Ensihätään, mahdollisesti jo tänään, paikalle on tulossa vartija ohjaamaan liikennettä. Vartijaa käytettiin myös keväällä, kun kontti tuotiin alun perin paikalle. Lisäksi jonottajia ohjeistetaan jatkossa netissä sekä paikan päällä kyltein paremmin.

Parhaillaan neuvotellaan kontille toista paikkaa. Hämäläinen arvelee, että nopeimmillaan kontti pystyttäisiin siirtämään uuteen paikkaan parissa päivässä. Uudessa paikassa on oltava vesipiste ja voimavirtapistoke sekä mielellään myös vessa.

Lisäksi Mehiläinen mahdollisesti hankkii toisen kontin Turun seudulle. Tällä hetkellä Mehiläisellä on Kaarinan drive-in-testauspisteen lisäksi vain yksi näytteenottopaikka Turun keskustassa sisätiloissa.

Koronanäytteitä otetaan kontissa arkisin kello 9–14 jonotusperiaatteella. Myös aikojen porrastamista on harkittu, mutta se ei ainakaan vähään aikaan ole teknisesti mahdollisesti.