Mielipitei: Kaarinan terveyskeskuksen tulisi näyttää esimerkkiä maskien käytössä

0

Nyt, kun hallituksen maskisuositus on annettu, tuntuupa kummalta, ettei maskeja kuitenkaan käytetä kaikissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Eikö kyseisten paikkojen pitäisi ensimmäisinä olla näyttämässä esimerkkiä suosituksen käytäntöönpanosta?

Toki mielipiteitä asian tiimoilta löytyy niin puolesta kuin vastaan.

Esimerkiksi Eeva Ruotsalainen, joka johtaa HUSin epidemiologista yksikköä, on todennut: ”Maskin käyttö epidemian torjunnassa on olennainen keino niin julkisissa liikennevälineissä kuin myös muissa julkisissa tiloissa ja ruuhkapaikoissa, missä turvavälejä ei voida pitää.”

Sairaalat ja terveyskeskukset ovat paikkoja, joissa lähikontakteja vääjäämättä syntyy, niin lääkäreiden, hoitajien kuin laboratoriohenkilökunnan kanssa. Lisäksi osa heidän kohtaamistaan asiakkaista saattaa potea sairautta, jossa vastustuskyky on heikentynyt.

Ainakin itse koen velvollisuutenani suojella muita, kuten toivon itseänikin suojeltavan, ja tästä syystä käytän maskia esimerkiksi terveyskeskuksessa.

Lea Kitti-Jacobson