Mielipitei: Mehiläisen koronatestijonoja ei voi hyväksyä

0

Ei voi olla hyväksyttävää, että Mehiläinen Oy säästösyistä testauttaa koronatartunnat koko Turun talousalueelta ajattamalla ihmiset Kaarinan keskustaan. Maanantaina 17.8. oli jälleen keskustan liikenne jumissa.

Tällä kertaa kaupungin toinen pääkatu, Lautakunnankatu, oli koko pituudella ummessa testaukseen pyrkiviä ihmisiä autoineen. Lautakunnankadulta ei päässyt kääntymään asuntoalueelle eikä Lidliin muuten kuin väkisin.

Pitääkö kaupungin tällainen hyväksyä? Johan päästötkin kasvavat kamalasti, kun autot tyhjäkäynnillä seisovat odotusjonossa.

Pertti Kuusisto

Mehiläisen vastaus: Avasimme toisen näytteenottopisteen

Koronatestauksen määrä on kasvanut Suomessa elokuussa hurjasti. Mehiläisessä testien määrä on kasvanut elokuun alusta nelinkertaiseksi. Testauskapasiteetin nostaminen ei ole sujunut yhtä nopeasti, minkä vuoksi näytteenotto on aiheuttanut ongelmia liikenteen sujuvuudelle Kaarinassa. Tilanne on ollut erityisen paha maanantaisin, koska näytteenotto ei ole ollut auki viikonloppuisin.

Olemme puuttuneet ongelmaan. Kaarinan näytteenottopisteessä on laajennettu aukioloaikoja, selkiytetty liikenteenohjausta ja lisätty näytteenottajien määrää. Isompana ratkaisuna avasimme eilen tiistaina 18.8. Turun seudulla toisen näytteenottopisteen Artukaisiin, jolloin iso osa asiakasvirrasta ohjautuu sinne.

Mikäli liikenneongelmat Kaarinassa eivät helpota, olemme keskustelleet kaupungin kanssa näytteenottotoiminnan siirtämisestä liikenteellisesti parempaan paikkaan. Lisäksi otamme jatkossa koronanäytteitä myös viikonloppuisin, mikä parantaa tilannetta maanantaipäivien osalta.

Pahoittelen näytteenotoista aiheutunutta liikennehaittaa kaarinalaisille. Tarkoituksemme on sekä järjestää palvelu mahdollisimman hyväksi asiakkaillemme että mahdollistaa sujuva asiointi myös muissa asioissa kotikaupunkimme keskustassa.

Juha Hämäläinen

Mehiläisen Turun seudun työelämäpalveluiden yksikönjohtaja