”Olemme sataprosenttisen varmoja, että Saaristo Openiin on turvallista tulla”

0
Saaristo Openin lava on jo noussut Hovirinnan rantaan. Kuvan otti Kaarina-lehden lukija Carita Rokka.

Hovirinnan rannassa on viitisensataa ihmistä nakutellut viikon ajan Saaristo Openin kulisseja kasaan. Artistit esiintyvät Hovirinnassa illalla huomenna torstaina, perjantaina ja lauantaina. Musiikin raikumista on odotettavissa noin kello kahteen saakka yöllä.

Saaristo Openin promoottori Kalle Keskinen, festaria on ryöpytetty sosiaalisessa mediassa siitä, miksi koronasyksynä järjestetään viiden tuhannen ihmisen joukkotapahtuma. Onko palaute masentanut?

– Onhan se masentanut, että emme ole saaneet kaikille riittävän hyvin tietoon, että Saaristo Openiin on turvallista tulla.

Järjestämme Saaristo Openin samalla tavoin kuin Seinäjoen Vauhtiajot kaksi viikkoa sitten, eikä niistä seurannut yhtäkään koronatartuntaa tai joukkoaltistumista.

Esimerkiksi lipun hintaan kuuluu suojamaski, ja kaikilla pinnoilla on Nanoksin-valokatalyysipinnoite, joka desinfioi itse itsensä minuutin välein. 20 000 neliön alue on tänä vuonna käytössä vain kolmasosalle aiempien vuosien kapasiteetista, ja jokaiselle on istumapaikka. Anniskelupisteiden jonoja on vähennetty lisäämällä kiertäviä myyjien määrää.

Olemme myös saaneet kiitosta viranomaisilta järjestelyistä. Olemme sataprosenttisen varmoja siitä, että festarille on turvallista tulla.

Voiko lippuja saada yhä ovelta?

– Kyllä, lähes kaikkia lipputyyppejä.

Ketä esiintyjää itse eniten odotat?

– Kyllähän se on Lauri Tähkä , joka esiintyy torstaina.

Koko ohjelmakattaus on myös koko Saaristo Openin historian parhaimpia.

Mille päivälle on myyty eniten lippuja?

– Varsinais-Suomessa parhaiten ovat vetäneet aina Kaija Koo , Popeda ja Klamydia, jotka esiintyvät lauantaina. Lauantai onkin myynyt nyt eniten, lähes loppuun.

Torstaille on myyty vähiten lippuja, vaikka siellä on tämän hetken kovimmista artisteista Lauri Tähkä ja Apulanta. Apulannallehan Saaristo Open on Varsinais-Suomen ainoa keikka tänä kesänä.

Miksi Saaristo Open järjestetään juuri Hovirinnan rannassa?

– Me eli Loud´n Live Promotion järjestää Saaristo Openia nyt seitsemättä vuotta, eli ostimme tapahtuman alkuperäiseltä järjestäjältä, joka oli valinnut paikaksi Hovirinnan rannan.

Onhan tämä yksi hienoimmista alueista järjestää tapahtumia: erittäin kaunis, kulkuyhteydet ovat hyvät ja Turku on lähellä. Viime vuonna tapahtuma tekikin ison harppauksen valtakunnalliseen tietoisuuteen pääsemisessä.