Pahimus: Omat eväät mukana

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Lapset ympäri Suomen päättivät saada yhtä aikaa flunssan, kun lomien jälkeen palattiin päiväkoteihin. Kaarinassa on koronatestipisteillä kiemurrellut nälkävuoden pituisia autojonoja, joissa jonotetaan tuntikausia kuumassa autossa räkäisten lasten kanssa. Lasten viihdyttämiseksi Pahimus vinkkaa muutamia leikkejä.

Äänileikki. Harjoitellaan yhdessä sanomaan valittavalla intonaatiolla ”Äiti/isä, koska me päästään pois”. Pianolla intonaatio menee näin: H – H – H – E – korotettu F – korotettu D – C – H (H se keski-C:tä matalampi.)

Märän takapenkin leikki. Lapsen vuorosanat: ”Äiti/isä, mulla on pissahätä!” Vanhempi: ”Ei me voida mennä vessaan, menetetään paikka jonossa eikä autoa voi tähän jättää!” ”Mulla on ihan kamala pissahätä!!!” ”No mennään sitten…” Hetken kuluttua lapsen vuorosanat: ”Ei mulla enää olekaan.”

Räkäleikki. Niistetään paperiin ja vertaillaan, kenellä tuli eniten/vihrein. Keksitään, mitä kuvio esittää.

Räkäleikki 2. Läästitään nenästä kaivettuja tuotoksia auton ikkunaan ja odotetaan, milloin joku huomaa.

Evästauko. Odottaessa tulee nälkä. Onneksi lapsilla on eväät omasta takaa. Mikään ei maistu lapsesta niin hyvältä kuin oma räkä.