Palkitun ohjaajan uutta elokuvaa kuvattiin Piispanristillä – Waltteri Laineenkare löysi kuvauspaikan ajaessaan mökilleen

0
The Devotionals on mustalla huumorilla höystetty indie-elokuva, joka käsittelee itsensä löytämistä ja ihmisen olemassaolon tarkoitusta. Elokuvaa kuvattiin viime viikolla Piispanristillä.

Tiilerin vanhalla varastolla Piispanristillä istuu kauhtuneeseen fleecetakkiin pukeutunut mies roskien ja spraymaalausten keskellä. Äkkiseltään voisi luulla, että joku laitapuolen kulkija on löytänyt purkukuntoisesta rakennuksesta majapaikan, ellei miehen ympärillä hyörisi kameraryhmä.

Ohjaaja Waltteri Laineenkare bongasi purkukuntoisen rakennuksen ajaessaan mökille Paraisille ja miljöö päätyi hänen uusimpaan The Devotionals -elokuvaansa, jota kuvataan Kaarinan lisäksi Turussa ja Lohjalla.

Laineenkare tunnetaan pari vuotta sitten ilmestyneestä lyhytdokumentistaan How to Save a Life , joka palkittiin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Nyt tekeillä on hänen ensimmäinen kokopitkä fiktioelokuvansa. Elokuvan tuottaa turkulainen Stone Films.

– Olin alun perin kirjoittamassa lyhyttä sketsiä, mutta homma lähti laukalle. Olen vähän sellainen soitellen sotaan -tyyppi, enkä jaksa odotella asioiden toteutumista. Löysin onneksi ympärilleni tarpeeksi hullun porukan ja nyt ollaan täällä, Laineenkare kommentoi kuvausten keskeltä.

Englanninkielinen trillerikomedia kertoo Nedistä ja Billystä, jotka ovat hylänneet yhteiskunnan ja pitävät leiriään vanhalla teollisuusalueella. Se tähtää kansainväliseen levitykseen. Pääroolien näyttelijät ovat Yhdysvalloista, Uudesta-Seelannista ja Italiasta.

– Elokuva sisältää mustaa huumoria ja on ladattu täyteen kulttipotentiaalia, Laineenkare kuvailee.

Krokotiilimiehen faniKaarinassa lapsuutensa viettäneestä Laineenkaresta tuli elokuvantekijä sattumalta. Alun perin hän alkoi kuvata videoita luontoaiheiseen blogiinsa A Finn and Fauna . Krokotiilimies Steve Irwiniä pikkupojasta asti fanittanut Laineenkare kiersi suomalaisia eläinpuistoja ja jakoi tietoa eläimistä.

– Neljä kuukautta sen jälkeen, kun olin opetellut käyttämään kameraa, buukkasin lennot Intiaan. Otin yhteyttä paikallisiin eläinten tutkimuskeskuksiin ja kerroin, että olisin valmis tekemään heille videoita ilmaiseksi.

Maailmalla vietetyt kuukaudet olivat Laineenkaren oppikoulu. Palkitussa lyhytdokumentissaan hän seurasi Utahissa asuvaa naista, joka asuu asuntovaunussa ja pelastaa työkseen loukkaantuneita villieläimiä.

– Haaveilen pitkän dokumenttielokuvan tekemisestä, mutta fiktion tekeminen on mukavaa vaihtelua.

Ponnahduslautana maailmalleLaineenkare unelmoi, että elokuvien tekemisestä tulisi ammatti, mutta toistaiseksi hän työskentelee mikrobudjetilla. Tähän mennessä rahaa elokuvan tekemiseen on kulunut alle 4 000 euroa.

Näyttelijät ovat mukana ruokapalkalla ja kohtaukset. pitää saada purkkiin reilussa viikossa. Kuvauspäivät venyvät 15-tuntisiksi.

– On ollut mahtava nähdä, kun porukka hitsautuu yhteen ja miten täysillä kaikki on mukana projektissa.

Laineenkare toivoo, että pitkälti omakustanteena tehty elokuva toimisi ponnahduslautana isompiin tuotantoihin. Tavoitteena on, että hän on kymmenen vuoden päästä kansainvälisesti tunnettu turkulainen elokuvaohjaaja.

– Jos Renny Harlin on viljellyt elokuvissaan Suomi-viittauksia, minä nostan mielelläni esille kotiseutuani Turkua. Esimerkiksi tekeillä olevan elokuvan musiikki on lähes pelkästään turkulaisilta artisteilta ja yhtyeiltä.