Paraistentieltä puuttuivat pysäkkiaikataulut

0
Paraistentietä kutsutaan myös vanhaksi Saaristotieksi. Lukija kaipasi pysäkeille Fölin bussiaikatauluja.

Kaarina-lehden lukija ihmetteli toukokuun alussa, miksi bussipysäkeillä Paraistentiellä eli uimahallin ohi kulkevalla tiellä ei ole voimassa olevia Fölin aikatauluja.

Kaarina-lehti kävi paikan päällä vilkaisemassa pysäkkejä, ja tosiaan: bussipysäkeillä ei ollut tietoja siitä, milloin linja-autot kulkevat. Yhdessä oli peräti Vainion liikenteen aikataulu vuodelta 2012.

Puute herätti hämmästystä virkamiehissä sekä kaupungissa että Fölissä, ja epäilyjä tuli, että tieto ei voi pitää paikkaansa.

– Olisin todella ihmeissäni, jos Fölin katoksellisilla pysäkeillä ei olisi aikataulut kunnossa. Meidän tarkastajat jakavat ne koko Föli-alueelle sekä keväällä että syksyllä. Nyt on juuri saatu aivan uudet aikataulut paikalleen, kommentoi toukokuussa joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte Fölistä.

Tarkistuskierroksen jälkeen kuitenkin vahvistui, että tieto aikataulujen puuttumisesta piti paikkansa.

Nyt parannus on käsillä: Kaarinan hankinta- ja logistiikkapäällikkö Jonas Nordberg kertoi, että Föli laittaa aikataulut Paraistentielle tämän viikon aikana. Aikanaan aikataulut vaihtuvat tuoreisiin.

Pysäkkien aikataululokerot olivat ajalta ennen Föliä, ja ne olivat olleet Fölille väärän kokoisia.

Nordberg muistuttaa myös, että aikatauluista saa helposti tietoa Fölin nettisivuilta ja Fölin sovelluksesta. Esimerkiksi bussit kartalla -toiminto antaa reaaliaikaista tietoa siitä, missä bussit parhaillaan ovat.