Puhtain käsin kirpputorilla – Kaarina järjestää elo-syyskuussa ulkotapahtumia

0
Hiuslenksujen ja korujen tekemiseen Nilla Naumanen ja Lilli Avola olivat innostuneet Lillin isosiskon esimerkistä. Tuotto käytettäisiin uusien materiaalien ostamiseen.

Jos aikuiset toimisivat yhtä fiksusti kuin 11-vuotiaat Nilla Naumanen ja Lilli Avola iltakirppiksellä Kaarina-talon edustalla, koronavirus olisi pian voitettu.

Lilli ja Nilla istuskelivat torstaina viltillä myymässä valmistamiaan hiuslenksuja ja koruja sekä vaatteitaan – ja ennen kuin he koskivat myyntituotteita, he nappasivat kassista käsidesin ja desinfioivat kätensä. Käsien puhdistus sujui rutiinilla ja automaattisesti joka kerta, kun tytöt siirtelivät viltillä esineitä.

He kertoivat olevansa ensimmäistä kertaa iltakirppiksellä Kaarina-talon edustalla. Aiemmin he olivat kaupanneet käsitöitä Voivalassa kadunvarressa Suovillankadulla.

– Ja siellä näitä on myynnissä vieläkin aina joskus, Lilli vinkkaa.

Osa muista myyjistä oli levittänyt vilttinsä vanhasta tottumuksesta Kaarinan vanhalle torille.

Iltakirppis oli yksi ensimmäisistä massatapahtumista, joita Kaarinan kaupunki on järjestänyt koronakevään jälkeen.

– En osannut odottaa, että täällä olisi näin paljon väkeä, hämmästeli paikan päällä kaupungin kulttuurituottaja Mirja Karppanen .

Lisää tapahtumia on tulossa. Elo-syyskuussa ne ovat ulkotapahtumia, joissa koronaviruksen tarttuminen on epätodennäköisempää kuin sisätiloissa. Turvavälit otetaan huomioon tapahtumia rakennettaessa.

Seuraava iltakirppis Kaarina-talolla on huomenna torstaina. Tarkemmat tiedot löytyvät Menomonosta tästä Kaarina-lehdestä.