Turvaa koulutie ensimmäisenä koulupäivänä: MLL etsii suojatiepäivystäjiä Kaarinan kouluille

0
MLL järjestää koulutietempauksen ensimmäisenä koulupäivänä. Kuvassa suojatietä ovat Voivalantiellä Valkeavuoren koulun kohdalla valvomassa MLL:n Elina Ahotupa, Outi Lehtinen ja Katja Malén. Suojatietä ylittämässä Valtteri Malén, Oiva Lehtinen ja Nooa Terho.

MLL Kaarinan yhdistys hakee suojatiepäivystäjiä turvaamaan koululaisten ensimmäisen koulupäivän tien ylitystä.

Päivystäjiä tarvitaan keskiviikkona 12.8. kello 8.30–9 väliseksi ajaksi Hovirinnan, Kuusiston Empolan, Piispanlähteen ja Valkeavuoren alakoulujen lähistölle.

Suojatiepäivystys järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viimevuotisista tapahtumista yhdistys on saanut kiittävää palautetta.

– Vanhemmilta on tullut hyvää palautetta ja koulutielle toivotaan enemmänkin valvontaa, Outi Lehtinen MLL Kaarinan paikallisyhdistyksestä kertoo.

Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää autoilijoiden huomio suojatietä ylittäviin lapsiin, saada autot vähentämään ajonopeutta ja pysähtymään suojatien eteen.

– Mitään liikenteenvalvojiahan me emme ole, mutta tällaisella näkyvyydellä saadaan autoilijat ehkä huomioimaan pienet koululaiset paremmin, Lehtinen sanoo.

Yhdistyksen sihteeri Katja Malén muistuttaa, että tempaus onnistuu vain, jos vapaaehtoisia saadaan mukaan riittävästi.

– Neljälle koululle tarvitaan vähintään kaksi kuhunkin, eli kahdeksan vapaaehtoista, hän sanoo.

Malén kertoo, että viime vuonna mukana oli 12 vapaaehtoista. Mukaan vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteeseen kaarinan.yhdistys@mll.fi. Samalla voi kertoa, minkä koulun läheisyyteen haluaa päivystämään.

– Suojatiepäivystäjät saavat huomioliivit päällensä, ja samalla tiedämme, että kuhunkin paikkaan on riittävästi ihmisiä, Malén sanoo

Näille suojateille tarvitaan apua:

  • Valkeavuoren koulun lähelle, ainakin Voivalantiellä sijaitsevalle suojatielle. Lisäksi mahdollisesti kahteen muuhun paikkaan koulun läheisyyteen.
  • Kuusiston Empolan koulun lähelle.
  • Hovirinnan koulun lähelle. Hovirinnantiellä sijaitsee usea suojatie.
  • Piispanlähteen koulun läheisyyteen.