Tyrskähdetty: Saaristo Open muuttaa Tuuliviirinkadun vaaralliseksi ja miksi valtuustopuiston puut kuivuivat

0

Osa Koriston rantatien puistoon istutetuista juhlavuoden puista on kuivunut kastelun puutteesta. Istutusvaiheessa kuitenkin laitettiin putket kastelua varten. Viherosasto, huom!

Sata puuta

Kiitos matonpesupaikoista! Kävin nyt elokuussa kahdesti Piispanristin pesupaikalla, ja useat vesiletkut vuotivat. Olisiko syytä huoltomiehen käydä tarkastuskierroksella, jotta pesijät eivät kastelisi toisiaan mattojen sijasta?

Iloinen pyykkäri

Saaristo Openin lähestyessä autoliikenne on lisääntynyt merkittävästi Tuuliviirinkadulla ja sen jatkeena olevalla pyörätiellä, Tuuliviirinkujalla. Autoilijat myös ajavat kadulla todella kovaa. Tiellä liikkuu paljon pieniä lapsia pyöriensä kanssa. Toivoisin, että poliisi tulisi tarkkailemaan nopeuksia tai tielle asennettaisiin varoituskyltti ennen kuin sattuu jotakin.

Pentti Virtanen

Vastaus Tyrskähdykseen:

 

Avoin puistoalue ja jyrsijät kuivattivat valtuustopuita

Valtuusto 100 -puiston puiden kastelu aloitettiin toukokuussa. Aluksi kastelukertoja oli tiheämmin ja kesän aikana kastelua on tehty maan kosteustilanteen mukaan. Kastelu tehdään tankkiautolla ja maapiikillä.

Istutustyön yhteydessä puiden tyville asennettiin juuttimatot suojaamaan kasvualustaa heinittymiseltä. Matolla on myös kosteutta sitova vaikutus, samoin hakkeella, joka laitettiin kesällä.

Avoin, kaikille sääolosuhteille altis puistoalue tuo haastetta puiden kasvuunlähtöön. Juuristoilla herkuttelevat jyrsijät ovat myös antaneet oman osansa siihen, että osa puista on hoidosta huolimatta kuivunut.

Kartoitamme puuston tilanteen syksyllä ja istutamme uusia puita joko nyt syksyllä tai ensi keväänä. Näin suuressa puumäärässä on hyvin todennäköistä, että kaikki eivät lähde kasvuun.

Kaarinan viherpalvelut