Ulkoilmaelokuvista autoparaatiin, saaristolaistorista kelluvaan kokkoon: Paraisten Päivät ja muinaistulien yö järjestetään yhdessä

0
Retroautonäyttelyyn ja -paraatiin Paraisille odotetaan noin sataa vanhaa autoa, kertoo Toivo Kokkala Retro Auto Carsista. Autoja tulee Paraisten lisäksi esimerkiksi Kaarinasta, Sauvosta ja Kemiösta.Kuva viime vuodelta.

Ulkoelokuvia puistossa, saaristolaistori ja markkinahumua veden äärellä, meriveden muuttamista juomakelpoiseksi, vanhojen autojen paraati ja elokuuyön pimeydessä meressä kelluva kokko. Jos Paraisille aikoo vielä tänä kesänä suunnata, elokuun viimeisenä viikonloppuna tarjolla olisi nähtävää poikkeuksellisen paljon.

Paraisten yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin järjestämät Paraisten Päivät pidetään tavallisesti kesäkuun alussa, mutta tapahtuma siirrettiin koronatilanteen vuoksi elokuun loppuun, muinaistulien yön yhteyteen.

– Kaikki, mitä olimme talvella tehneet, meni nurin! Kun muinaistulien yön aiempi järjestäjä luopui niistä ja myös se tuli meidän vastuullemme, aloimme kuitenkin miettiä, että mitä jos yhdistäisimme nämä tapahtumat, kertoo Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Tove Hagström , jolla itsellään on työhyvinvointitapahtumia järjestävä yritys Yttra.

Paraisten Päivillä kävelykadulla ja sen yhteydessä voi tehdä ostoksia saaristolaisyrittäjien kojuilla. Lisäksi mukana on tivolia ja muuta tuttua markkinahumua sekä esiintymässä esimerkiksi seppää ja tanssijoita. Tapahtuman liepeillä illalla Parkkino esittää Paraisten keskuspuistossa ulkoilmaelokuvia, joita voi tulla seuraamaan vaikka piknikille.

Pargas Retro Cars järjestää retroautoparaatin ja keskustan lähistöllä Bantiksen kentällä (Skräbbölentie 7) retroautonäyttelyn ja rompetorin, jossa myydään vanhoja auton osia. Paraisten Päivillä on myös Saariston Ympäristömessut, josta löytää ideoita esimerkiksi haja-asutusalueiden jätevesien hoitoon, ruoppaukseen tai meriveden muuttamiseksi juomakelpoiseksi. Lauantai-illalla keskustan ravintoloissa on elävää musiikkia.

Paraisten Päiviä on järjestetty vuodesta 1974.

Perjantaina 28.8. Paraisten Päivät kello 14–20. Parkkino esittää keskuspuistossa elokuvan kello 21.15.

Lauantaina 29.8. Paraisten Päivät kello 9–15 sekä retroautonäyttely. Retroautoparaati keskustan läpi kello 13.30. Muinaistulien yön puuveneparaati lähtee Sollidenin leirintäalueelta kello 20.30 ja kulkee Sunttia pitkin Paraisten vierasvenesatamaan. Kokko syttyy vierasvenesatamassa kello 21.30. Ilotulitus kello 22.