Vartijat nyt paikalla Mehiläisen koronakontilla, ensi viikolla jonon pitäisi puolittua

0
Koronanäytteitä otetaan arkisin jonotusperiaatteella. Aikojen porrastamista on harkittu, mutta se ei ainakaan vähään aikaan ole teknisesti mahdollisesti. Kuva maanantailta.

Kaarinan keskustan liikenne puuroutui, kun autot jonottivat Mehiläisen drive-in-näytteenottopisteeseen. Tänään tiistaina tilanteen pitäisi olla jo hieman parempi, ja ensi viikolla autojen määrä todennäköisesti puolittuu.

Mehiläisen Turun seudun työelämäpalveluiden yksikönjohtaja Juha Hämäläinen kertoo, että ensihätänä tänään paikalle tuli kaksi vartijaa ohjaamaan liikennettä. Lisäksi jonottajia ohjeistetaan jatkossa netissä sekä paikan päällä kyltein paremmin. Näytteenoton aukioloaikaa pidennettiin iltapäivästä muutamalla tunnilla. Näytteen ottajien määrää lisättiin 1–2:sta kolmeen, jotta jono kulkisi nopeammin.

Ensi viikolla Mehiläinen alkaa ottaa vastaan asiakkaita myös toisella drive-in-näytteenottopisteellä. Se on tulossa Turun toiselle puolelle, Turun messukeskuksen pihalle, jossa on paljon tilaa jonottaa eikä tapahtumia juuri järjestetä korona-aikana. Asiasta on tehty alustavat sopimukset.

Mehiläisellä on tähän mennessä ollut Turun seudun asiakkailleen Kaarinan drive-in-testauspisteen lisäksi vain yksi näytteenottopaikka Turun keskustassa sisätiloissa.

Mikäli jonot pysyvät uudesta testipisteestä huolimatta pitkinä, Kaarinan kaupungin kanssa on alustavasti neuvoteltu Kaarinan kontin siirtämisestä toiseen paikkaan. Kaupungilta löytyi kolmekin sopivaa paikkaa. Toistaiseksi kontti kuitenkin yritetään pitää Kaarinan keskustassa Mehiläisen liiketilan yhteydessä.

Maanantaina jonot olivat niin pitkät, että koko Kaarinan keskustan liikennemeni tukkoon.Jono ylsi torilta Lautakunnankadun kautta Puntarinkadulle ja sieltä Pyhän Katariinan tielle. Pahimmillaan jono tukki Kaarina-lehden ja lukijoiden havaintojen mukaan jo Paraistentien. Kaarinalaiset eivät päässeet jonon vuoksi esimerkiksi apteekkiin tai parkkipaikoilta pois.