Vessa löytyy Hovirinnan rannassa sähkökaapista – ”Täällä on istuskeltu kuistilla samalla, kun porukka kiskoo vieressä housuja alas”

0
4-vuotias Noel Oja pyöräili haastatteluhetkellä liikennepuistossa. Hänen perheensä ei ollut aiemmin huomannut uutta vessaa, joka näkyy kuvassa taustalla.

Hovirinnan rantaan vievän tien varrelle ilmestyi heinäkuussa uusi iso sähkökaappi.

Uudesta sähkökaapista ei tosin löydy isoja muuntajia tai muutakaan asiaankuuluvaa. Kyseinen koppi vain näyttää kauempaa erehdyttävästi sähkökaapilta. Sisältä löytyy vessanpytty, pisuaari ja vauvan hoitotaso.

Lähiasukkaat ovat monta vuotta toivoneet vessaa Hovirinnan rantapuistoon. Hotelli Helpotusta ei ole tarvittu siksi, etteivätkö lähiasukkaiden omat viemärit olisi kunnossa, vaan siksi, että rantapuistossa kävijät ovat ilahduttaneet naapurustoa kyseenalaisella tavalla.

– Ei ole ollut kivaa istuskella omalla kuistilla samaan aikaan, kun vieressä porukka kiskoo housuja alas ja käy tarpeillaan, kuvailee yksi lähiasukkaista Kaarina-lehdelle .

– Voin jopa kertoa, millainen pikkuhousumuoti minäkin kesänä on ollut!

Varsinkin Saaristo Openin aikana metsissä on käynyt kuhina, vaikka varsinaisella festivaalialueella vessat onkin.

Lähiasukas on nyt erittäin tyytyväinen siihen, että kaupunki rakensi julkisen vessan Hovirinnan rantapuistoon.

– Luonnollistahan vessahätä on.

Vielä parempi olisi, että ihmiset löytäisivätkin vessan.

Viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen kertoo, että näyttävämpiä wc-kylttejä ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa.

Vessakoppi sijaitsee liikennepuiston vieressä nurmikentän laidalla lähellä Uimarannantietä. Vessa maksoi 33 000 euroa, ja se sisältyi kuluvan vuoden budjettiin.