Voivalassa murtauduttiin veneisiin – sarjavaras liikkeellä?

0
Kaarina-lehden lukijan Jere Tammen kuva tiistailta Voivalanrannan laiturin auki murretusta lukosta. Tammen veneestä oli viety polttoainetankki. Maanantaina iltapäivällä veneessä oli kaikki ollut vielä kunnossa.

Tavaraa lähtee aika ajoin varkaiden matkaan Kaarinan venesatamista. Poliisin tietojen mukaan hiljaittain elokuussa Voivalanrannassa tehtiin veneisiin kolme murtoa.Lukijoidenmukaan neljäs murto oli Voivalassa tällä viikolla, maanantain ja tiistain välisenä yönä. Pitkäkyntisten mukana katosi polttoainesäiliöitä ja venetarvikkeita.

Lisäksi poliisin tilastoista löytyy kesäkuusta Voivalanrannasta bensiinitankkivarkaus sekä saman yritys. Hovirinnan venesatamassa oli kesäkuussa yksi varkaus. Heinäkuussa Hovirinnan rannassa oli varkauden yritys, samoin elokuussa.

– Eivät nämä vielä näytä sarjavarkauksilta, vaan kyse on todennäköisesti yksittäistapauksia, miettii rikoskomisario Riikka Laaksonen Lounais-Suomen poliisista.

Useimmin veneistä viedään polttoainetta. Veneessä saatetaan myös penkoa mutta lopulta mukaan ei olekaan löytynyt mitään kiinnostavaa tai varas on säikähtänyt ja lähtenyt karkuun.

– Veneessä ei kannata säilyttää mitään arvokasta omaisuutta, jotta venemurrot eivät houkuttelisi varkaita. Hanki hyvät lukot ja ilmoita aina venemurrosta poliisille, vinkkaa Laaksonen.