110-tien alikulkutunnelit pelottavat – Asuuko tunnelissa joku?

0
Kuva on otettu keskusurheilukentän kohdalla olevasta alikulkutunnelista 3.9. Lukijan kuva.

Useat lukijat ovat ottaneet yhteyttä Kaarina-lehteen ja toivoneet lisävalaistusta Uudenmaantien alikulkutunneleihin.

Erityisen pelottavaksi on koettu alikulkutunneli, jota pitkin koululaiset kulkevat Kaarinan keskustasta keskusurheilukentälle. Vaikka tunnelin keskiosassa on valaistus, sen sisäänmenoaukot ovat pimeät. Petivaatteiden ja roskien perusteella tunnelissa asuu tai on asunut pitkään joku.

– Nyt sitten ollaan siinä tilanteessa, että pienimmät eivät uskalla kulkea yksin tuon alikulun kautta, toteaa Merja Kantalainen.

– Voitte vain arvata, mitä koulussa kyseisestä nukkujasta puhutaan.

Hän on käynyt saattamassa kolmasluokkalaisia lapsia tästä alikulkutunnelista. Hänen havaintojensa mukaan petivaatteet ovat olleet tunnelissa ainakin koulujen alusta saakka.

Tunnelit siivotaan kerran vuodessa

Projektipäällikkö Kyösti Reinikka Elystä paljastaa, että Kaarinan alikulkutunnelit eivät ole tarkoituksella olleet pimeinä vaan alikulkuvalaisu on kärsinyt poikkeuksellisen tiheästä ilkivallasta. Tihutyöt alkoivat viime talvena ja ovat jatkuneet edelleen.

– Valaisimia on rikottu, johdotuksia on revitty, pylväiden luukuja avattu. Näitä on käyty korjaamassa, Reinikka toteaa.

Hän lupaa, että keskusurheilukentän kohdalla olevan alikulkutunnelin valaistus ja sen voimakkuus käydään tarkistamassa.

Yleisesti alikulkutunnelien valot toimivat samoin kuin tievalaistuskin eli ne syttyvät hämäräkytkimen avulla.

Aluevastaava Markus Salminen Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta toteaa, että alikulkutunnelit siivotaan yleensä vain kerran vuodessa, keväisin. Asiakaspalautteen perusteella alikulkutunneleita käydään tarvittaessa siivoamassa myös muulloin. Palautetta roskaisuudesta kannattaa lähettää suoraan Elylle.

Älä pelkää roskia

Mahdollisen tunnelissa asuvan asioiden saamiseksi kuntoon tulisi kääntyä poliisin, sosiaalitoimen ja auttavien yhdistysten puoleen.

Komisario Joni Saarimäki Lounais-Suomen poliisista sanoo, että tästä tapauksesta ei ainakaan arkiston mukaan ole tullut poliisille ilmoituksia.

– Asunnottoman auttaminen ja luvattomien leirien purkaminen kuuluvat kaupungin vastuulle. Poliisi voi tarvittaessa sitten tukea sitä työtä.

Saarimäki miettii, että ilkivalta viittaa siihen, että asumisen jäljissä on todennäköisemmin kyse nuorison hölmöilyistä kuin asunnottoman majapaikasta.

– Pelkkiä roskia ei kannata pelätä, hän kommentoi.