80 vuotta vanhan ajan henkeä

0
Salme Vesterinen kertoo, että ensimmäiset taideopintonsa hän sai 1950-luvulla kirjepiirustuskoulusta. Hän on myös Kaarinan taideyhdistyksen perustajajäseniä.

– Koronakeväällä ei ollut mitään tekemistä. Minulla ei ole pihaa, joten maalasin keväällä tauluja kokonaisen näyttelyn verran, kommentoi silmät tuikkien Salme Vesterinen .

Koriston Talleilla on parhaillaan hänen 80-vuotisnäyttelynsä. Teoksia on esillä viisikymmentä, ja niistä 18 on maalattu koronakeväänä.

Vesterinen maalaa realistisia, lämminhenkisiä tauluja maaseudun arjesta: omenoiden poimimisesta, leivästä, maitotonkista.

– Minulla on tällainen vanhanaikainen ja todentuntuinen tyyli. Maalaan mielelläni vanhan ajan puuhia, Vesterinen ynnää.

Vesterisen pieniä tauluja ja kortteja on myyty esimerkiksi Kuralan kylämäessä ja käsityöläismuseossa sekä SPR:llä.

Visiitissä hän on käynyt piirtämässä pikamuotokuvia kasvoista. Hän yrittää olla myös mahdollisimman paljon Koriston Talleilla paikan päällä muotokuvamaalarina.

Vesterisellä oli aiemmin Voivalassa pysyvä taidenäyttely. Puolison Viljo Vesterisen menehdyttyä vuonna 2017 Salme kuitenkin muutti Kaarinan keskustaan ja näyttelystä piti luopua.

Vesterinen harmittelee sitä, että Viljo ei enää ole tekemässä taulujen kehyksiä vaan tauluihin on pitänyt käyttää valmiskehyksiä.

Näyttelyn aukioloajat löytyvät esimerkiksi Kaarina-lehden Menomonosta.