An-Valpurille rahakas palkinto

0
Jussi Hautasen An-Valpuri on kilpaillut ahkerasti. Uran 126:s startti toi toiseksi rahakkaimman palkinnon Olli Koivusen ajamana Jyväskylässä.

Jyväskylässä ravattiin toissa lauantaina Toto-75-karkeloissa lämminveristen tammojen tasoitusajo. Kaarinalaisen Jussi Hautasen omistama ja valmentama An-Valpuri sai kuskikseen Olli Koivusen .

Maan kärkikastiin kuuluva ohjastaituri johdatti tamman viisaasti sisärataa ja luotsasi kahdeksanvuotiaan työn sankarin kolmannelle sijalle, josta palkinto oli 2100 euroa.

Sama tamma oli perjantaina Forssassa mailin ryhmäajossa Jussi Hautasen itsensä ajamana. Sijoitus oli nyt neljäs kilometriajalla 14,0a.

An-Valpurin edellä kolmantena maaliin tuli kaarinalaisen Sari Mäen valmentama ja Ari Moilasen ohjastama Partytime (13,6a). Kahdeksanvuotiaalla tammalla on 73 kilpailusta seitsemän voittoa, 14 kakkosta ja 11 kolmantta sijaa.

An-Valpuri taas on kilpaillut 127 kertaa ja hankkinut neljä voittoa ynnä 30 muuta totosijaa. Jyväskylän kolmonen oli tamman toiseksi rahakkain palkinto.

Turussa kaarinalainen Patri Filatoff ohjasti Rokkoffin kakkoseksi oriin tasoitusajoennätyksellä 26,8. Porissa viidennen sijan ravasi kaarinalaisen Hannu Laineen omistama Speed Summer (17,1), jota ajoi sen lietolainen valmentaja Kenneth Danielsen .

Filatoff ohjasti myös lauantaina Forssassa Salamakypärien osakilpailussa. Kaarinalainen hallitsi juoksua loppusuoralle saakka Le Miragella, joka Pilvenmäen pitkällä maalisuoralla hyytyi ja putosi yhdeksänneksi.

Lisäksi Filatoff ajoi Forssassa Ekosalamalla, joka 2.640 metrin tasoitusajossa oli kuudes ajalla 31,2.

Rauli Ala-Karvia