Mielipitei: Ei ole ihme, että Kaarinan keskustassa ei viihdytä

0

Viime Kaarina-lehden pääkirjoitukseen ”Kaarinan keskustaan tarvitaan oleilijoita”.

Kaarinan kaupungin keskusta muodostuu nykyisellään autiona olevasta keskeneräisestä rakennustyömaasta sekä louhoslohkareilla rajatusta ja murskesoralla päällystetystä autojen parkkipaikasta. Kaiken tämän ”viihtyisyyden” ohella kaupungin keskustassa seisoo Turun talousaluetta palveleva koronatestien näytteenottopaikka.

Eipä siis ole ihmeteltävää siinä, miksi kaupungin asukkaat eivät halua viipyillä tällaisessa ympäristössä. Missä ovat viihtyisät viheriöt oleilulle ja vapaille lasten leikkipaikoille?

On tiedossa, että kaupunkimme elää nyt kasvavan velkataakan alla. Voisiko kuitenkin ajatella, että kaupunki neuvottelisi keskustassa tyhjänä seisovalta rakennustyömaalta väliaikaista pysäköintitilaa ja siirtäisi nykyisen ruman graniittiparkkipaikan sinne?

Tällöin olisi mahdollista käynnistää asemakaavan mukaisen pienehkön puiston rakentaminen keskustaan kirjastotalon ympäristöä korostamaan. Mehiläisen testipaikka pitäisi myös siirtää Krossin teollisuusalueelle.

Pertti Kuusisto