Kaarina sai kasvattinsa takaisin: Matti Nuutinen teki kolmivuotisen sopimuksen Ura Basketin kanssa

0
Ura Basketin edustusjoukkueen päävalmentaja Damion Dantzler, Matti Nuutinen sekä Mikko Granström. Dantzler näkee, että Nuutisen paluu on kehitysaskel sekä seuralle että lajille valtakunnallisesti.

Ura Basketin edustusjoukkueella oli maanantaina merkittävintä kerrottavaa sitten Korisliigaan pääsyn jälkeen: Ura Basketin kasvatti ja Euroopassa peliuraa tehnyt Matti Nuutinen palaa 13 vuoden tauon jälkeen takaisin Ura Basketin pelaajaksi.

– Matin saaminen meille on ollut haaveissa siitä saakka, kun Korisliigaan noustiin, myhäili edustusjoukkueen puheenjohtaja Mikko Granström .

– Hänestä tulee seuralle tukijalka. Hän tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen ja haastaa koko organisaatiota.

Kun Nuutinen palasi keväällä Suomeen, hänen ei alun perin ollut tarkoitus jäädä kotimaahan. Korona kuitenkin vihelsi pelin poikki.

Viisi vuotta ulkomailla


Nuutisella olisi ollut Oviedo Balonceston joukkueessa, Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, viimeinen vuosi jäljellä kolmevuotisesta sopimuksesta. Nuutinen ja Oviedo kuitenkin purkivat heinäkuun lopussa sopimuksen. Joukkue oli sarjassa kolmanneksi viimeisenä koronan keskeyttäessä kauden, ja tiedossa oli, että Oviedolla on taloudellisesti tiukkaa.

– Katselin sen jälkeen ulkomailta paljon vaihtoehtoja. Osa oli parempia, osa huonompia. Moni vaihtoehdoista oli maista, joissa tartuntaluku oli hyvin korkea. Perheellisenä mietin, mihin uskallan lähteä ja mikä on järkevää. Kun avautui tilaisuus palata Ura Basketiin, tartuin siihen, Nuutinen kertoo.

30-vuotiaalla Nuutisella on puoliso ja tänä syksynä koulun aloittanut tytär.

– Perheeltä on vaadittu tähän mennessä paljon. He ovat mahdollistaneet, että olen saanut toteuttaa unelma-ammattia, mutta nyt asetumme tänne. Tyttärellä on mahdollisuus saada pysyviä kavereita, eikä joka vuosi vaihdeta maata.

Nuutinen on pelannut ulkomailla viisi vuotta, Espanjan lisäksi Kreikassa, Ranskassa ja Romaniassa.

Jalkapallo vaihtui koripalloksi


Alun perin Nuutinen ei ollut koripalloilija, vaan hän pelasi nuorena ensisijaisesti jalkapalloa. Koripallo oli sivuharrastus talvikaudeksi, jolloin jalkapalloa ei Nuutisen nuoruudessa voinut pelata.

Kun Nuutinen pääsi 16-vuotiaana koripallossa maajoukkueeseen, jalkapallo kuitenkin jäi.

Turussa nuoruutensa elänyt Nuutinen päätyi Kaarinaan Ura Basketiin alun perin KaaPon vuoksi, KaaPossa kun oli eno valmentamassa.

Nyt Nuutinen asuu perheineen Kaarinassa.

– Olen innoissani siitä, että pääsen mukaan projektiin, josta kaikki on alkanut. Itse asiassa kaikki alkoi minulla tästä samasta salista, Nuutinen kommentoi Littoisten monitoimitalon liikuntasalissa.

Nuutinen voitti takavuosina Korisliigassa kahdesti SM-kultaa. Hän on 200 cm pitkä.

Matti Nuutinen, paras muistosi ulkomailta?


Ranskassa voitimme Disneylandissa Leaders Cupin. Se on ainoa pokaali, jonka ulkomailla olen voittanut.

Paras muistosi Ura Basketista?


Viimeisenä kautenani Ura Basketissa pelasin kakkosdivaria ja nousimme ykkösdivariin. Sinä kautena emme hävinneet pelin peliä! Sen jälkeen ei vastaavia kausia ole tullut vastaan.