Kaarinan koronamäärä pysyi ennallaan, vaikka terveyskeskuksen työntekijällä oli tartunta

0
Karanteenit vaikuttavat Kaarinan terveyskeskuksen toimintaan vielä noin viikon ajan.

Kaarinan koronatapausten määrä ei ole muuttunut viikossa, vaan Kaarinassa on edelleen 21 vahvistettua koronatapausta.

Näin siitä huolimatta, että viime torstaina kaupunki tiedotti, että Kaarinan pääterveysaseman henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Hän ei ole kaarinalainen, joten hän ei näy Kaarinan tilastoissa.

– Kyllähän se tartunta vaikutti meidän toimintaamme. Työvuorot piti järjestellä uusiksi ja vastaanottoaikoja siirtää. Etätyön määrää lisättiin. Onneksi meillä on hyvin kannettavia tietokoneita, ja meidän on mahdollista pitää videovastaanottoja, toteaa Kaarinan johtava lääkäri Antti Sandén .

– Olimme ajatelleet järjestää simulaatioharjoituksen siitä, että henkilökunnan jäsenellä todetaan tartunta, mutta emme kerenneet. Tuli todellinen simulaatio! hän naurahtaa.

Altistuneita asiakkaita ja henkilökunnan jäseniä oli yhteensä 19. He ovat nyt kahden viikon kotikaranteenissa. Töihin ei ole paluuta, vaikka koronatesti näyttäisi negatiivista.

Karanteenit vaikuttavat terveyskeskuksen toimintaan vielä noin viikon ajan.

– Joka tapauksessa terveyskeskukseen on turvallista tulla hoidettavaksi, Sandén muistuttaa.

Terveyskeskuksessa on esimerkiksi lisätty suojainten käyttöä.

Henkilökunnan jäsenen tartunnan alkuperä on tiedossa. Tartunnan saanut ei ole työskennellyt kaupungin muissa toimipisteissä tai hoitanut muualla potilaita.