Kaarinan lukion ylioppilaskirjoitukset alkoivat: ”On elettävä päivä kerrallaan”

0
Kuva Kaarinan lukion ylioppilaskirjoituksista keväältä.

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkoivat maanantaina poikkeusoloissa kemian ja terveystiedon kokeella. Tänään keskiviikkona kokeet jatkuvat pitkällä englannilla.

Rehtori Kimmo Laitinen kertoo, että kirjoittajia on Kaarinan lukiossa tänä syksynä tavallista runsaammin, sillä koronan vuoksi osa siirsi kokeensa keväältä syksyyn.

Kaarinan lukiossa nuorten linjalla on syksyn kokelaita yhteensä 122, aikuislinjalla 18. Eniten kirjoitetaan pitkää englantia, jolloin salissa on 57 kokelasta.

Kirjoittajilta kysyttiin

Kirjoituksiin ei saa osallistua hengitystieoireisena tai jos on altistunut koronavirukselle. Kirjoituksiin ei saa myöskään tulla koronatestin tulosta odotellessa tai jos on matkustanut maassa, josta palatessa THL suosittaa omaehtoista karanteenia.

Vielä ei pystytä sanomaan, paljonko rajoitukset karsivat Kaarinassa kokelaita. Maanantaina oli jättäytynyt pois kaksi henkilöä, mutta poissaolon syystä ei Laitisella ole vielä tietoa. Etukäteisilmoituksia koronapoissaoloista ei ollut tullut.

Lukiossa tiedusteltiin ylioppilaskokelailta näkemystä siitä, pitäisikö kirjoitukset turvata opiskelemalla alkusyksy etänä. Näin osa muista lukioista on linjannut. Suurin osa Kaarinan kirjoittajista halusi kuitenkin Laitisen mukaan lähiopetusta, eikä etäopintoihin siirrytty. Lisäksi alueen koronatilanne on pysynyt kohtalaisen hyvänä.

– Toistaiseksi olemme selvinneet ongelmitta, mutta on elettävä päivä kerrallaan, Laitinen toteaa.

Suuri ikäluokka aloitti

Ensimmäisen vuoden Kaarinan lukiossa on aloittanut tänä syksynä tavallista suurempi ikäluokka, 129 uutta opiskelijaa.

Joukossa on myös tavanomaista enemmän turkulaisia opiskelijoita.

– Mikäli oppivelvollisuuden pidentäminen etenee suunnitellusti, tämä on viimeinen ikäluokka, joka joutuu hankkimaan opiskeluvälineet itse ja on tullut toisen asteen koulutukseen vapaaehtoisesti, Laitinen kommentoi.