Kanarianlintu karkuteillä Kaarinassa

0
Kanarianlintuja, riisipeippoja, seeprapeippoja ja helmiseeprapeippoja. Arkistokuva.

Kun Kaarina-lehden lukija tuli toissaviikolla kotiinsa Pehtorinkadulle, naapurit raportoivat murheissaan, että yksi hänen kanarianlinnuistaan oli karannut. Toisin kuitenkin oli: ulkona oli vieras kanarianlinnun poikanen. Se pyrki sisään lukijan kanarianlintujen luokse, ja sisään tultuaan se lennähti suoraan häkin päälle.

– Kuin olisi kotiinsa tullut, lukija kuvaili.

Lukijan arvion mukaan poikanen on puolivuotias. Se toimitettiin Turun eläinhoitolaan. Mikäli kanarianlintu saattaisi olla oma, kannattaa ottaa eläinhoitolaan pian yhteys: sitä säilytetään siellä enää pari päivää. Sen jälkeen linnulle etsitään uusi koti tai se lopetetaan.

Tälle linnulle on jo löytynyt uusi koti, jos oikeaa omistajaa ei löydy.

Susanna Koskinen Turun kaupungin eläinhoitolasta kertoo, että hoitolalle toimitetaan vuosittain kymmenkunta lemmikkilintua. Kanarianlintuja tulee harvemmin vastaan. Yleensä karkulaiset ovat kesykyyhkyjä.

Kanarianlintu ei selviä Suomen luonnossa.