Koronaepidemia seisahtui Kaarinassa – Testattavien määrä romahti THL:n uusien ohjeiden myötä

0
Kaarinan terveyskeskuksen koronatestijonot ovat lyhentyneet merkittävästi.

Koronaepidemia vaikuttaisi toistaiseksi pysähtyneen Kaarinassa. Uusia vahvistettuja koronatapauksia ei ole ilmaantunut viimeisen viikon aikana. Myöskään suuria määriä kaarinalaisia ei ole altistunut virukselle.

Kaarinan terveyskeskuksen koronatestijonotkin ovat lyhentyneet merkittävästi.

– Näytteenotossa on ollut rauhallista sen jälkeen, kun THL:ltä tuli uusi ohjeistus lasten oireilusta, kertoo Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen.

Aiemmin THL ohjeisti lähtemään koronatestiin, kun lapsella on hengitystieinfektion oireita. Viime keskiviikkona THL kuitenkin tarkensi, että tilannetta voi ensin seurata kotona, mikäli oireilu on lievää eikä lapsi tiettävästi ole altistunut koronavirukselle eikä perheessä kukaan ole matkaillut ulkomailla kahteen viikkoon. Mikäli oireet väistyvät, kouluun tai päiväkotiin voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

THL myös linjasi, että koronatestejä otettaessa kaikkia perheen lapsia ei testata, vaan yhdestä perheestä riittää yksi negatiivinen koronatestitulos.

Kaarinalaiset ovat aktiivisesti käyneet koronatesteissä terveyskeskuksessa viikonloppuna. Maanantaina terveyskeskuksessa oli kuitenkin jälleen pitkät jonot, tällä kertaa muista syistä kuin koronatesteihin pyrkijöistä.

– Meillä oli teknisiä ongelmia ja pääsimme siksi aloittamaan vasta puoli kymmenen aikaan takaisinsoitot, harmittelee Arjonen.