Koulukoira pääsi kirjaan

0
Tyyne, Taina Järvi ja Winston. Tyyne pudottaa namin ja sanoo: ''Koppi.'' Kuvan otti Essi Railovuo.

Kaarinan pääkirjastossa pidettiin toissaviikolla kirjan julkistustilaisuus, jossa sai rapsuttaa ja silitellä. Koulubeagle Winston oli mukana esittelemässä Taina Järven ja Kaija Ikäheimon kirjoittamaa kirjaa Koira koulutyössä – Toimintaa ja teoriaa eläinavusteisuudesta .

Järvi on kaarinalainen erityisopettaja, luokanopettaja, kielen opettaja sekä kasvatus- ja kuntoutuskoiraohjaaja. Turkulainen Ikäheimo taas on Karvaterapiaa -kirjan toimittaja, lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja koira-avusteinen psykoterapeutti. He kertoivat kirjan tekemisestä, ja Winston esitteli työtehtäviään.

Innokkaita, Winstonille uusia tai lähes uusia oppilaita osallistui koiran oppitunnille, lauantaista huolimatta.

Oppilaat olivat mukana vastaamassa koiran nopalla pyöräyttämiin kertolaskuihin ja lukemassa ääneen Winstonin pussukoista tietoja Winston-koirasta. Tilaisuuden lopuksi Winston arpoi isosta kassista kaksi onnekasta kirjapalkinnon saajaa.

Winston otti koulukoiran tyyneydellä tilanteen haltuunsa suuressa väkijoukossa ja ulkotilassa. Tärkeänä motivaationa toimi tietysti koiran palkka eli namit (ruokanappulat ja kurkunpalat), joita se sai palkaksi pyöritettyään noppaa tai haettuaan pussukan lapsen käteen. Lapset saivat antaa namipalkan koiralle.

Saipa Winston lahjaksikin Tyyne -tytöltä sydämen muotoisia kurkkuja. Tyyne tiesi, mistä Winston pitää.

– Winston on mahdottoman söpö, kommentoi Tyyne tilaisuuden lopuksi.

Kirja julkaistiin yhteistyössä omakustanneyhtiö Books on Demandin kanssa.