Kuluva vuosi vie Kaarinan 1,6 miljoonaa euroa miinukselle

0

Kaarinan kuluvalle vuodelle ennustetaan nyt yhteensä 1,6 miljoonan euron alijäämää.

Toimintatuottoja on tammi–elokuussa kertynyt lähes 5,7 miljoonaa euroa vähemmän kuin oletettiin. Toisaalta toimintakulujakin on ollut 5 miljoonaa euroa vähemmän.

Verotuloja on tullut 5,2 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Koronan vaikutukset työllisyyteen eivät vielä näykään kunnallisverokertymässä. Valtionosuuksien lisäys taas kattaa loppuvuodeksi ennustetun verotulon romahtamisen.

Vuosikate on yllättäen 6,9 miljoonaa euroa parempi kuin viime vuonna. Laskennallisten poistojen jälkeen tulos jää 100 000 euron verran ylijäämäiseksi. Vuosikatteen ei kuitenkaan ennusteta riittävän koko tilikauden poistoihin. Lisäksi kaupunki investoi velkarahalla. Lopputuloksena kaupunki joutuu miinukselle.

Viime vuonna Kaarinalle kertyi alijäämää lähes kymmenen miljoonaa euroa.

Kaarinan väkiluku on kasvanut elokuun loppuun mennessä 496 henkilöllä. Väestönkasvu Kaarinassa on jo kahdeksassa kuukaudessa ollut 1,4%.