Kun Hovirinnan kartano oli yhä pystyssä

0
Tältä näytti ensimmäisen Kaarina-lehden kansi.

Kaarinalaisten kotien postilaatikoihin kolahti 12.9.1985 uusi lehti: Kaarinalainen. Painosta oli tullut ensimmäinen oman paikkakunnan lehti Kaarinassa.

Tosin seuraavassa numerossa nimi vaihtui Kaarina-lehdeksi. Nimi Kaarinalainen sattuikin olemaan varattu sosiaalidemokraattien kunnallisjärjestön lehdelle.

Kaarina-lehti ilmestyi aluksi vain kerran kuussa ja jaettiin koteihin ilmaiseksi. Lehti alkoi ilmestyä kerran viikossa vasta vuoden 1986 alussa, ja tilauslehdeksi se muuttui seuraavana vuotena.

35 vuotta sitten Kaarinassa ei ollut vielä Alkoa, kuten Kaarinalainen kertoi jo ensimmäisessä kannessaan, mutta viimeinkin paikkakunnalle saataisiin oma katsastusasema. Kaarinan terveyskeskuksen harjakaisia oli juuri vietetty ja Littoisten monitoimitalo vihitty käyttöön. Turku–Helsinki-moottoritien tulosta käytiin debattia. Päivähoitopaikkoja ei silloinkaan ollut tarpeeksi. Kaarinan Pojat ja Kaarinan Reipas suunnittelivat yhdistymistä.

Vuosikymmenen kestänyt vääntö Hovirinnan kartanon kohtalosta oli tullut päätökseen. Lehti kertoi, että kartano päätettiin peruskorjata – joskin jo seuraavana vuonna kartano päätettiin sittenkin purkaa sen huonokuntoisuuden vuoksi.

Vanhoihin Kaarina-lehden numeroihin ja 1980-luvun muistoihin voisi uppoutua päiviksi. Arkistonumeroihin päästään myöhemmin paneutumaan: näillä näkymin vuodenvaihteen tienoilla luvassa on juhla-artikkeleita Kaarina-lehden 35 vuodesta.