Littoisten tanssilava sai kunnostustyönsä

0
Kuva Littoisten tanssilavalta elokuulta 2016.

Tekninen lautakunta pohtii tänään Littoisten tanssilavan korjaustöitä. Ammattimaisia kunnostustöitä pyydettiin tammikuussa kuntalaisaloitteessa, johon oli kerätty yli 300 allekirjoitusta.

Toiveeseen vastattiin jo ennen kuin luottamusmiehet pääsevät puntaroimaan aloitetta: keväällä kaupungin tekninen toimi piti tanssilavalla katselmuksen, korjaustöitä on jo aloitettu ja niitä jatketaan.

Osan korjaustöistä hoitaa kaupunki, osan vuokralaisena toimiva Tanssiseura Sekahaku. Kaupungin työntekijöille ja työllistettyjen vastuulle tuli ikkunoiden, terassin ja tupakkakatoksen huolto, kun taas yhdistys korjaa lattian kaupungin hankkimilla materiaaleilla. Lattian runkorakenteet eivät tarvinneet uusimista.

Kaupungin lisämäärärahoja ei ole tarvittu.

Littoisten hiekkarannalla on tiettävästi ollut tanssilava 1940-luvulta. 1960-luvulla se tuhoutui tulipalossa mutta rakennettiin uudelleen. Kun tanssiharrastus hiipui 1990-luvulla, lava pääsi huonoon kuntoon, mutta Sekahaku vuokrasi sen vuonna 2006 ja alkoi kunnostaa lavaa talkoovoimin. Lavalla tanssitaan ja pidetään kursseja viikon useimpina päivinä, ja lisäksi lavaa vuokrataan juhlakäyttöön.