Mielipitei: Etätyön yksinäisyyteen apua yhdistyksistä

0

Korona on muuttanut maailmaa. Olemme lukeneet, miten osa ihmisistä on jäänyt loukkuun etätöihin ja sen aiheuttamaan yksinäisyyteen. Kun kontaktit työkavereihin jäävät etäpalavereiden varaan, aikaa kuulumisien vaihtamiseen ei ole löytynyt yhtä paljon kuin kasvokkain tehtävässä työssä.

Suomi on täynnä hienoja yhdistyksiä, jotka kaipaavat hyviä jäseniä riveihinsä. Monet yhdistyksistä toimivat paikallisesti, ja siksi liittymällä yhdistykseen saa kaupan päälle ystäviä lähiympäristöstä.

Yhdistyskenttä toimii yleensä hieman verkkaisempaan tahtiin kuin hektinen työelämä, joten kuulumisten vaihtamiseen on enemmän aikaa.

Turvallisuus on otettu useiden yhdistysten toiminnassa hyvin huomioon. Massatapahtumien järjestämisestä on luovuttu, ja tilalle on tullut pienemmän mittakaavan tapaamisia sekä etäkoulutuksia.

En voi luvata, mutta omakohtaisesti olen saanut kokea, että yhdistyksiin kuulumisesta on apua myös työnhaussa. Jos näytät kannuksesi yhdistyksessä, se huomataan, ja tieto osaamisestasi välittyy yhdistyksen jäsenille ja siitä eteenpäin heidän lähipiirilleen.

Oli sitten mielenkiintosi aiheena ympäristönsuojelu, itsesi kehittäminen tai liikunta, aina löytyy yhdistys tai seura, joka on toiminnallaan tukemassa ja tekemässä sitä, mitä sinua kiinnostaa. Älä siis pelkää naapuriasi vaan ota häneen yhteyttä yhdistyksen kautta.

Antti Salmilahti

Puheenjohtaja 2020, Airiston Nuorkauppakamari ry