Mielipitei: Keulakadun risteyksessä on pysyviä ongelmia

0

Viime Kaarina-lehden Tyrskähdyksissä käsiteltiin Kaarinantien ja Keulakadun uusia liikennevaloja. Väyläviraston edustaja sanoi, että autoilijoiden pitää ymmärtää olla ajamatta risteystä tukkoon.

Kaunis ajatus mutta kaukainen haave, sillä eivät autoilijat ole tuota ymmärtäneet edes ennen uusia valoja. Keulakadun risteys on lähes aina ollut ruuhka-aikaan tukossa niin, että Hämeentien suunnasta tultaessa ei pääse kääntymään vasemmalle Keulakadulle ennen kuin risteys tyhjenee Hämeentien risteyksen valojen vaihduttua vihreiksi.

Uudet valot eivät kuitenkaan ole pahin ongelma tässä risteyksessä. Pahinta on pyöräilijöitten holtiton ajotyyli. Keulakadulle kurvatessaan moni leikkaa eli oikaisee vastaantulijoitten kaistan kautta, jolloin on suurena riskinä se, että pyöräilijän matka jatkuu kohdalle osuvan auton konepellin kautta. Jos jatkuu…

Lisäksi pyöräilijät ja mopoilijat eivät ole hoksanneet sitä, että Keulakadun kautta kulkevan kevyen liikenteen uudella reitillä on aika monta tasa-arvoista risteystä. Hyvin moni pyöräilijä ei edes vilkaise, onko oikealta mahdollisesti tulossa joku.

Kyllä Keulakadulla nyt vain odotellaan, että jotain vakavaa sattuu. Toivottavasti tulee runsasluminen talvi.

Hannu Pajunen