Mielipitei: Olisi virhe luopua omasta laboratoriosta

0

Kaarinan sosiaali- ja terveysjohtaja Mikko Pakarinen kertoi Turun Sanomissa 12.9.2020, että Kaarinassa on tehty esitys laboratoriopalveluiden siirtämistä Turun yliopistollisen keskussairaalan laboratoriotoimintoihin. Oman laboratoriomme käyttäjän kannalta esitys kuulostaa melkoisen pöyristyttävältä.

Kaarinan terveyskeskus on palvellut ja hoitanut kaupunkimme asukkaita hyvin, ja erityisesti juuri terveyskeskuksen laboratorion toiminta on suorastaan kiitettävää. Ajanvaraus laboratorioon on ollut mutkatonta, annettuja hoitoaikoja on noudatettu minuutin tarkkuudella ja toimenpiteet on tehty ammattitaitoisesti sekä asiakkaan tilanne huomioon ottaen.

Kaupunkilaistemme hoidon kannalta olisi suuri virhe luopua omasta laboratoriostamme. Perusteena ei voi olla se, että kaarinalaiset eivät pääse työmatkoillaan muihin laboratorioihin. Työterveydenhuollon lähetteellähän se onnistuu. Muita tapauksia varten Kaarinan on mahdollista sopia laboratoriokäynnit Tyksin laboratorioihin.

Olen itse saanut kuulla kerrottavan siitä, miten Kaarinan laboratorion loistavaan toimintaan ovat olleet tutustumassa muun muassa Turun kaupungin alan asiantuntijat.

Kaarinassa kuten muissakin kunnissa kärvistellään tietysti rahojen riittävyyden kanssa. Ehdotan, että tarvittaessa terveyskeskuksen asiakaskäyntimaksuja korotetaan Kaarinassa.

Pertti Kuusisto