”Nosta taideteos tuonne usean metrin korkeuteen, mutta älä koske siihen!”

0
Anu Halmesmaan reliefin kiinnittämiseen tarvittiin telineitä. Kuvan nappasi Vesa Aaltonen.

Kaarina-talon uudet taideteokset, Anu Halmesmaan Versot-reliefi ja Vesa Aaltosen Metsä-valokuvasarja, ripustettiin sunnuntaina paikoilleen.

Halmesmaan useasta painavasta teospalasta koostuvaa reliefiä oli kiinnittämässä ryhmä Halmesmaan ystäviä ja Kaarinan kaupungin teknistä henkilökuntaa.

– Ohjeistin porukkaa, että nämä pitäisi nostaa tuonne usean metrin korkeuteen, mutta niihin ei saisi koskea, nauraa Halmesmaa.

– Kaikki meni tosi hyvin. Lopulta vain yhteen teospalaan painautui sormenjälki, ja sekin oli omani.

Aaltosen kolmiosainen valokuvasarja on yksinkertaisempi kokonaisuus, mutta senkin ripustamiseen kului useita tunteja.

– Aloitin työskentelyn samaan aikaan kuin Anun ryhmä ja olimme valmiita yhtä aikaa. Näissä kuvissa on aika tärkeää se, että ne menevät kerralla suoraan, ne ruuvataan nimittäin aika tiukasti kiviseinään, Vesa Aaltonen kommentoi.

Maanantaiaamuna kaupunginjohtaja Harri Virta kukitti taiteilijat ja kiitti välittäjänä ja asiantuntijana taidehankinnassa toiminutta Turun Taidelainaamoa yhteistyöstä.

Molemmat teokset tuovat vehreyttä ja luontoa betonirakenteiseen kaupunkikeskustaan.

Halmesmaalta ja Aaltoselta voi kysyä teoksista taiteilijatapaamisessa torstaina 17.9. klo 17. Tuolloin Turun Taiteilijaseuran puheenjohtaja Margarita Rosselló Ramón haastattelee kaksikkoa Kaarina-talon aulassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Teksti: Maija Leino