Omakotitalosta sukeutuu lastensuojelulaitos

0
Tukikotiin muuttaa seitsemän alaikäistä lasta. Arkistokuva päiväkodista.

Tukikoti Syli Oy on hakenut poikkeamislupaa, jolla yksityisasunto voidaan muuttaa lastensuojelulaitokseksi. Kyseinen omakotitalo sijaitsee Piikkiössä Laahamäentien varrella.

Luvan hakijan mukaan tukikodin toimintamalli on kodinomainen eikä eroa normaalista asumisesta. Tukikodissa asuu enintään seitsemän alaikäistä lasta. Kyse on sijaishuoltotoiminnasta, jossa koulutetut ohjaajat toimivat vanhemman roolissa ja lasten tukena ympärivuorokautisesti.

Kyseessä on pääosin kouluikäisiä lapsia. Sylissä työskentelee seitsemän ohjaajaa.

Kaupunkikehityslautakunta katsoo, ettei poikkeamista tarvita, koska tukikodin toiminta ei poikkea olennaisesti asemakaavan osoittamasta asumisen käyttötarkoituksesta. Kaava mahdollistaa rakennukseen tehtävät julkisivu- ja muut muutokset. Rakennuksen soveltuvuus lastensuojelulaitokselle ja autopaikkojen sijoittaminen istutettavalle alueen osalle ratkaistaan rakennusluvan käsittelyn yhteydessä.

Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta antoi lausuntonaan aluehallintovirastolle, että sillä ei ole huomautettavaa hankkeesta.

Naapurien kuulemisessa kaksi naapureista ilmoitti vastustavansa asunnon käyttötarkoituksen muuttamista.