Pahimus: Taivaspaikka

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Ihmetyttikö viime viikon ailahteleva sää? Sadekuurot, sadepilvien välistä pilkistävä aurinko ja komeat sateenkaaret? Sehän johtui tietenkin siitä, että viime viikolla vietettiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kunniaksi Sateenkaariviikkoa.

Hämmennystä herätti, että sateenkaari nähtiin useita kertoja myös Salon kaupungin yllä, vaikka kaupunginhallitus nimenomaan ilmoitti, ettei Salo halua olla mukana mitenkään pride-tapahtumissa. Sekaannus johtui ilmeisesti siitä, että kaupunginhallitus kielsi päätöksessään ainoastaan sateenkaariliputuksen ja asian esiin nostamisen sosiaalisessa mediassa. Taivaalle piirtyvistä sateenkaarista ohjeistuksessa ei ollut mainintaa.

Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja on ollut jo tiettävästi yhteydessä Setaan ja Ilmatieteen laitokseen. Salo haluaa varmistaa, että mikäli vastaavanlainen tempaus toistuu ensi vuonna, mainostilasta on neuvoteltava kaupungin viestinnän kanssa etukäteen ja siitä on maksettava asianmukainen korvaus.

Taivaspaikasta ei ole mainintaa kaupungin mainoshinnastossa. Kristillisdemokraatit ehtivät jo ärähtää, etteivät taivaspaikat ole kaupan sateenkaariväelle. Neuvotteluja jatketaan.