Piikkio Worksin syksy: 9 irtisanotaan, 130 lomautetaan

0
Ari Kumpulainen hyttitehtaalla vuonna 2017.

Piikkio Works Oy:n YT-neuvottelut on saatu päätökseen. Lopputulos ei ole yhtiölle ja sen työntekijöille helppo, joskaan ei myöskään pahin mahdollinen.

Neuvottelujen tuloksena yhdeksän työsuhdetta hyttitehtaan 158 työntekijän kokonaisvahvuudesta päättyy. Osa kyseisistä irtisanomisista pyritään järjestelemään eläköitymisten ja tehtävämuutosten kautta.

Arvio lomautettavien määrästä on 130 henkeä.

Pääsääntöisesti Piikkio Worksin lomautukset ovat toistaiseksi voimassa olevia eivätkä määräaikaisia. Lomautukset alkavat syyskuussa vaiheittain.

Taustalla ovat tuotannollis-taloudelliset syyt.

– Joudumme ikävä kyllä sopeuttamaan tuotantoamme näillä kivuliailla toimilla, Piikkio Worksin toimitusjohtaja Ari Kumpulainen sanoo tiedotteessa.

– Toisaalta emoyhtiön tilauskirjan venyttäminen vuoteen 2026 saakka tuo meille pitkällä aikavälillä jatkuvuutta.

Piikkio Works on Meyer Turku Oy:n tytäryhtiö.

Piikkio Works on erikoistunut valmistamaan räätälöityjä moduulihyttejä ja hyttialueiden avaimet käteen -toimituksia risteily- ja matkustaja-aluksiin sekä offshore- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Ensimmäinen hyttitehdas perustettiin Piikkiöön vuonna 1982. Vajaan 40 vuoden aikana Piikkiössä on valmistettu maailman merille yli 130 000 hyttiä ja kylpyhuoneyksikköä.

Keväällä koronavirus pysäytti risteilyvarustamoiden liiketoiminnan maailmanlaajuisesti lähes täysin. Risteilyjen pysähtymisen, merikuljetusten vähentymisen sekä rajojen sulkeutumisen kautta tilanne on luonnollisesti vaikuttanut voimakkaasti meriteollisuuteen.

Teksti: Perttu Hemminki