Pyöräteille ilmestyi uusia opasteita

0
Seudun pyöräteitä.

Turun seudun pääpyöräilyreiteille on kesän aikana ilmestynyt uudenlaisia opasteita.

– Tämä oli vasta ensimmäinen vaihe, ja työ jatkuu ensi vuonna, kertoo liikennejärjestelmäasiantuntija Piritta Keto Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Uudenlaiset opasteet tulivat käyttöön uuden tieliikennelain myötä. Samalla vanhoja opasteita on poistettu.

Keto kertoo, että opasteiden uusimista tehdään kuntien ja Ely-keskuksen yhteistyönä. Kuluneena kesänä asetetut opasteet toteutettiin Turun kaupunkiseudun MAL-ohjelman rahoituksella.

Seudulliset pyörätiet on numeroitu. Turusta lähtee 12 säteittäistä seudullista pyöräreittiä. Numerointi etenee Turun keskustan ympäri myötäpäivään. Kaarinaan ja Piikkiöön ajetaan Uudenmaantien vartta reittiä 11. Piikkiöön voi ajaa Turusta myös reittiä 10.

– Lisäksi on kehämäisiä reittejä, jotka eivät ala tai pääty Turun keskustaan. Yksi näistä on Saaristoreitti, numero 22, joka kulkee Saaristotien ja Kaarinantien varressa, Keto kertoo.

Reittiopasteisiin on merkitty reittinumerot punaisella, numeroidulla ympyrällä. Opastusta seuraamalla pysyy helposti reitillä.

Autoliikenteen opasteissa on pitkään ollut käytössä suunnistustaulut, jotka kertovat hyvissä ajoin ennen risteystä, mihin risteyksestä voi kääntyä. Nyt sama periaate on tullut käyttöön myös pyöräteille.

Teksti: Kylli Salo