Raadelman bajamaja piiloon, Harvaluotoon uusi laituri

0
Harvaluodon rantaan tulee uusi laituri. Kuva elokuulta, kuvassa Harvaluodon kymppi -juoksutapahtumaa järjestävä Irma Puttonen.

Raadelman ja Harvaluodon uimarantoja kunnostetaan tänä syksynä uimakauden päätyttyä. Kunnostukseen on varattu 50 000 euroa per uimaranta.

Raadelman uimarannalle rakennetaan vain yksi kulkuyhteys ja osa hiekka-alueesta nurmetetaan. Alueelle lisätään puuistutuksia sekä koristeheinäraitoja. Uimarannan veden vaihtuvuutta ja virtausta parannetaan säännöllisillä kaislojen niitoilla, sillä rannan vesialue on kaisloittunut lähes umpeen.

Uimarannan nykyinen pukukoppi sijoitetaan uuteen paikkaan niin, että pukukopin lyhyt sivu on Raadelman asuntoihin päin. Se myös pinnoitetaan tummilla puurimoilla tyyliltään samaksi kuin Raadelman venesataman huoltorakennus. Bajamajan ympärille rakennetaan näkösuojaksi tumma puusermi.

Harvaluodon uimarannalle on tarkoitus hankkia uusi 12 metrin ponttonilaituri, asentaa ranta-alueelle Hovirinnan uimarannan entinen merirosvolaiva sekä hankkia ranta-alueelle myös pieni kuntoilulaite.

Harvaluodon ja Raadelman uimarantojen viihtyvyyden parantamisesta tehtiin valtuustoaloite vuonna 2017. Kaupunginvaltuusto katsoi maanantaina aloitteen loppuunkäsitellyksi.