Rap-musiikkia ja sijaislapsuudesta kertovan kirjailijan haastattelu Kaarina-talossa

0
MC Kajo nuorisotila Ampperissa parin vuoden takaa. Kuvan otti Juha Haanpää.

Kaarina-talon rap-illassa esiintyvät huomenna torstaina kaarinalaissyntyiset sisarukset Kalle Niskanen eli MC Kajo sekä Karoliina Niskanen eli Lehmä.

Karoliina on paitsi rap-artisti myös esikoiskirjailija. Illan avaakin hänen kirjailijahaastattelunsa. Niskasen syyskuussa julkaistu esikoisromaani Tilhi (Bazar Kustannus) kertoo sijaislapsuudesta, lastensuojelun ongelmista ja rikkinäisistä perheistä.

Karoliina esittää myös muutaman kirjan teemoista syntyneen rap-kappaleen.

MC Kajo julkaisee tällä hetkellä musiikkia soolona mutta on vaikuttanut myös Sakea sekä Yhdentekevää -nimisissä kokoonpanoissa. Kajon ensimmäinen kokopitkä albumi Tää on vast alkuu ilmestyi vuonna 2019 Mundo Productionsin kautta. Hänen viimeisin singlensä Kenkää tuli ulos toukokuun lopulla. Sen julkaisusta vastasi Luotto Leibeli.

Kajo tunnetaan myös ainoana kolminkertaisena rapin suomenmestarina. Hänen keikoillaan kuullaankin paljon freestyleä, jonka sisältöön yleisö pääsee vaikuttamaan. Kajo pyörittää omaa Kokkola Friistailaa -nimistä klubia tämänhetkisessä kotikaupungissaan Kokkolassa.

Yksi MC Kajon meriitti on myös tonnin nappaaminen Cheekiltä tämän lanseeraamassa rimmaushaasteessa.

Torstaina 24.9. klo 19 Kaarina-talon aulassa. Vapaa pääsy.