Rinkeli sai vihdoin uuden johtajan – Myös Piispanlähteen päiväkodin uusi esimies valittiin

0
Menoa Rinkelissä vuodelta 2017. Julius Kallio ja Jesse Palo näyttivät, miten mahtavat vauhdit saa vatsalaudoilla Rinkelin vuoropäiväkodissa.

Rinkelin vuorohoitopäiväkoti on ollut ilman johtajaa maaliskuusta saakka. Päiväkotiin valittiin jo kertaalleen uusi johtaja, Auran varhaiskasvatuspäällikkö Anita Peltonen, mutta hän ei toimittanut määräaikaan mennessä vaadittua lääkärintodistusta eikä rikosrekisterin otetta. Varalle ei ollut valittu ketään, joten virka täytyi julistaa auki uudelleen.

Nyt syyskuussa uudeksi johtajaksi valittiin Vilma Tanninen. Tanninen on jo aloittanut syyskuun alussa Rinkelissä, ja hän on toimittanut vaaditut paperit.

Yhteensä Rinkelin johtajaksi pyrki neljä henkilöä, joista kolme täytti kelpoisuusehdot. Tannista luonnehdittiin sivistyslautakunnan pöytäkirjassa määrätietoiseksi, johdonmukaiseksi ja järjestelmälliseksi, ja hänellä koettiin olevan hyvät yhteistyötaidot. Hänellä on myös kokemusta vuorohoitokodin johtamisesta.

Piispanlähteenkin päiväkodin johtajan virka on ollut auki. Virkaan valittiin Jussi Ohvo, joka työskentelee tällä hetkellä Turussa Pääskyvuoren päiväkodin johtajana. Hän on kirjallisesti jo ilmoittanut ottavansa viran vastaan.

Tätä virkaa haki yhdeksän henkilöä, joista yksi ei täyttänyt kelpoisuusehtoja ja yksi perui hakemuksensa.

Ohvo aloittaa Piispanlähteellä vuoden alussa. Hänellä oli hakijoista eniten kokemusta – 11 vuoden ajalta – päiväkodinjohtajan työstä. ”Hänestä välittyi haastattelun perusteella kuva kustannustietoisesta ja kehittämishakuisesta esimiehestä”, kuvaillaan pöytäkirjassa.

Kaksi Piispanlähteelle hakeneista haki myös Rinkelin vuorokodinjohtajan virkaa.