Tyrskähdetty: Keulakadun uudet liikennevalot mahdottomat ja mopot häiritsevät uimahallin lähellä

0

Ihmettelen uusia liikennevaloja Kaarinantien ja Keulakadun risteyksessä. Valotolpat ovat suojatietä varten mutta sijoitettu niin, että Kaarinan suunnasta autoilevat pysähtyvät keskelle Keulakadun risteystä tukkien sieltä suunnasta tulevien kulun.

Tuskastunut

Lapset soittivat keskiviikkoiltana minun ovikelloani, ja avatessani sanoivat “Karkki tai kepponen”. Oli kuulemma “keskiharjoittelu Halloweeniin”. Ei ole mukavaa, että häiritään asukkaita näin. Katsokaa, mitä lapsenne puuhaavat ja ohjeistakaa olemaan häiritsemättä ihmisiä.

Pysykää poissa

Uimahallin lähellä asuvana koen suurta harmia mopoilevien nuorten välinpitämättömyydestä. Ajelu jalkakäytävillä ja pururadalla usean mopoilijan voimin on ollut päivittäistä koko kesän ja syksyn. Mopot ovat lapsille ja lenkkeilijöille turvallisuusriski, ja meluhaittaa on paljon.

Keskustelkaa nuorten kanssa

Vastaus Tyrskähdykseen: Kaarinantien liikennevaloja ei ole tarkoitettu Keulakadun liikenteelle

Asensimme liikennevalot Kaarinantielle elokuun puolivälissä E18 Kausela–Kirismäki-parantamishankkeen toisen vaiheen työnaikaisia liikennejärjestelyjä varten. Väliaikaiset liikennevalot on asennettu kevyen liikenteen turvallista ylitystä varten.

Valoja ei ole tarkoitettu Keulakadun liikenteelle, ja siksi tolpat ovat suojatien molemmin puolin. Autoilijoitten tulisi ymmärtää, että valon ollessa punaisena ei risteysaluetta saa ajaa tukkoon.

Tämä on ollut ongelmana, ja parannamme vielä järjestelyä siten, että korostamme risteysaluetta tiemerkinnöillä.

Työnaikaiset liikennevalot poistetaan ensi kesänä, kun Kaarinantien alittava alikulkukäytävä saadaan valmiiksi ja kevyt liikenne siirtyy sinne.

Juha Sillanpää

Projektipäällikkö, Väylävirasto