
Sateita voi tulla niskaan, joten ulkokokouksessa tarvitaan katto pään päälle. Onko tällaisia paikkoja Kaarinassa? Entä saako esimerkiksi koulujen sadekatosten alle mennä noin vain pitämään kokousta tai kerhoa?
Selvityskierros paljastaa, että sopivia paikkoja löytyy, eikä aina tarvitse kysyä edes erikseen lupaa.
Päiväkotien pihoille ja keskurille
Kesämäen asukasyhdistys ehti pitää tärkeimmät kokouksensa juuri ennen koronarajoitusten tuloa, mutta seuraava kokous aiotaan pitää Kesämäen päiväkodin pihalla. Sieltä löytyy mukava pieni katos, jossa on penkit ja pöytä.
Päiväkotien pihoilla saa kokoustaa vapaasti päiväkotien toiminta-aikojen ulkopuolella, kertoo Kaarinan varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen . Käytännössä siis kello 17 jälkeen päiväkotien pihoille voi kerääntyä lupia kyselemättä, vuoropäiväkoti Rinkeliä lukuun ottamatta.
Myös koulujen sadekatosten alle voi kokoontua. Kello 16 jälkeen pidettävistä kokouksista ei tarvitse kysyä lupaa.
Monien sadekatosten alla ei kuitenkaan ole penkkejä. Myöskään Kesämäen päiväkodin pihalla ei riitä tarpeeksi istumapaikkoja asukasyhdistyksen osallistujille. Tämä ei kuitenkaan haittaa, arvelevat Pirjo-Riitta Ruohonen ja Anitta Aaltonen yhdistyksestä. Väki voi seistä, vuorotella tai istua katoksen aidan kaiteilla. Retkituolejakin voi ottaa mukaan.
Tällainen ei käy eläkeyhdistyksille, miettii Raija Raittio Kaarinan Eläkeläisistä. Ikäihmiset tarvitsevat tukevan istumapaikan jokaiselle.
Kaarinan Eläkeläiset ovatkin tavanneet keskusurheilukentän katetussa katsomossa. Katsomo sopii kohtalaisen hyvin kokouksille, ja siellä on runsaasti tilaa, toisin kuin Kesämäen päiväkodin katoksen alla.
Katsomossa kokoustamisesta tulee kysyä lupa Kaarinan liikuntapäällikkö Tapio Svärdiltä .
Leirikatoksia ja ravintoloita
Myös Piikkiöstä löytyy katettu katsomo, Sipilänmäen kesäteatterista. Harvaluodon rannalla taas on leirikatos.
Sipilänmäessä tapaamisesta tulee sopia Piikkiön Lions Clubin kanssa. Harvaluodon leirikatosta voi varata kaupungin nuorisopalveluiden toimistosihteeriltä, kesäkauden ulkopuolella.
Kaarinalaisista liikeyrityksistä ainakin Nick’s Food Designilla Aktia Arenalla sekä Kavalton tilalla on katettuja ulkotiloja, vinkkasivat Kaarina-lehden sosiaalisen median seuraajat.
Ison teltan tai väliaikaisen katoksen saa pystyyn minne vain, kuten yhdistysten jäsenten omalle pihalle. Sopivaa nurmea löytyy myös kaupungin omistamista paikoista, esimerkiksi Hovirinnan rantapuistosta.
– Kaupungin yleisillä paikoilla pidettäviin tapahtumiin pitää kysyä lupa teknisistä palveluista, toteaa Kaarinan kaupungin palvelupäällikkö Heidi Paju .
Paju muistuttaa, että koronarajoitusten noudattamisesta huolehtiminen on kokousten järjestäjän vastuulla.
Häiriötekijöitä
Moni yhdistys on jo pitänyt kokouksia ulkona, mutta mukavaa se ei aina ole ollut.
– Ääni ei kuulu, paperit lentelevät, on paljon häiriötekijöitä, luettelee Raittio.
Moniin paikkoihin ei myöskään pääse rollaattorilla.
Toki ulkona kokoustaminen on ollut uusi kokemus ja raitista ilmaa on mukava saada. Sisätiloissa kuitenkin on oltu, jos vain on voitu, retkiä lukuun ottamatta.
Kaarina-salia ja Vaparin diskosalia on onneksi pystytty vuokraamaan. Ne tilat ovat niin isot, että turvaetäisyyksiä pystyy pitämään.
Toisenkinlaisia kokemuksia on. Esimerkiksi Eläkeliiton Kaarinan yhdistys tapasi Kuusiston linnanraunioiden nuotiopaikan pöytien luona ja ihastui paikkaan niin paljon, että sinne palataan kokoustamaan myöhemminkin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Allan Niemi .
Katosta linnanraunioilla ei tosin ole, joten sään on oltava hyvä.
– Ulkokokouksissa on myös se hyvä puoli, että kokoukset pysyvät lyhyinä! nauraa Ruohonen.