Uusi kerrostalo alkaa keväällä nousta Oskarinaukiolle

0
Antti Saarinen Pohjola Rakennuksesta kertoi Oskari 2:n aikataulusta. Kuvassa myös Kaarinan kaupunkikehitysjohtaja Päivi Liuska-Kankaanpää, Kaarinan Kehityksen toimitusjohtaja Niina Sjöholm ja hiljattain Kaarinan Kehityksessä aloittanut yrityskoordinaattori Marja-Leena Hämäläinen.

Kaarinan keskustan yrittäjäkahveilla kuultiin kaivattu uutinen. Oskarinaukiolla on ollut pitkään Pohjola Rakennuksen työmaa-alue lähes tyhjän panttina aidattuna, mikä on kismittänyt monia kaarinalaisia. Nyt rattaat ovat nytkähtäneet eteenpäin, ja rakennustöiden alkamisesta on alustavasti sovittu.

Hankejohtaja Antti Saarinen kertoi, että uuden kerrostalon asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa joulukuussa. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä maaliskuussa.

Kun keskustan yrittäjät moittivat aikataulun venymistä, Saarinen muistutti Pohjola Rakennuksenkin olevan yritys. Sellaista tuotetta ei voi myydä, mille ei ole kysyntää.

– Asunto Oy Kaarinan Oskari 2 piti jo maaliskuussa laittaa ennakkomarkkinointiin, mutta jouduimme astumaan koronan vuoksi askeleen taaksepäin. Hyvä niin, sillä suunnittelimme lopulta koko talon uudelleen, Saarinen kertoo.

– Kysyntä muuttui. Meidän täytyi piirtää rakennukseen aiempaa isompia asuntoja, koska ihmiset haluavat nyt etätyöpisteen kotiinsa. Lisäksi parkkipaikkojen tarve on vähentynyt ja sähköpyöräpaikkojen tarve vastaavasti lisääntynyt.

Heikki Virman Kaarinan Kulta-Ajasta toivoi, että yrittäjät ja kaupunki maksaisivat Pohjola Yhtiölle saadakseen työmaa-alueen parkkipaikat väliaikaisesti käyttöön. Saarinen kuitenkin totesi, että aluetta valmistellaan jo rakennusprojektin aloittamista varten.