Valtuusto hyväksyi Kaarinantien kehittämisen: ”Kuinka moni valtuutettu tietää, mistä on kyse?”

0
Kaarinantien ja Krossinkaaren risteys huhtikuulta.

Kaarinan valtuusto hyväksyi maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksen (MAL-sopimuksen) vuosille 2020–2031. Sopimus perustuu Turun kaupunkiseudun 13 kunnan ja valtion yhteiseen tahtotilaan seudun kehittämisestä.

Tomi Kurkilahti (vihr.) huomautti valtuustossa puheenvuorossaan, että sopimuksen yhtenä kohtana on Kaarinantien parantaminen kehittämisselvityksessä esitetyin toimenpitein. Tätä kehittämisselvitystä ei kuitenkaan löytynyt esityslistan liitteistä. Valtuusto hyväksyi siis tien kehittämistoimenpiteet näkemättä, mistä on kyse.

– Kyseisessä kehittämisselvityksessä esitetään tieliittymien sulkemista Littoisissa Kalttassuon alueella sillä perusteella, että liikenne Kaarinantiellä sujuvoituu. Usean liittymän sulkeminen johtaa kuitenkin liikenneturvallisuuden heikentymiseen Kalttassuontiellä. Tiestä aiotaan varsin laajan asuinalueen kokoojaväylää, Kurkilahti taustoittaa.

Autoliikenteen lisäksi Kalttassuontietä pitkin kulkevat Kurkilahden mukaan lukuisat koululaiset ja työmatkapyöräilijät.

– Kevytliikenne ja autoliikenne pakotetaan nyt kapealle, pitkälle ja huonokuntoiselle tielle. Liikenneturvallisuus heikkenee Kaarinantien ulkopuolella. Tämän ei pitäisi olla tavoiteltava asia.

Kokouksen lopuksi Kurkilahti teki valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kaupunki ryhtyy toimiin Kalttassuontien korjaamiseksi ennen Kaarinantien liittymien sulkemisia.