Business Finlandin rahoitusta 126 kaarinalaisyritykselle

0

Koronakriisin iskettyä keväällä yritykset saivat hakea Business Finlandilta liiketoiminnan kehitysrahoitusta. Haku päättyi kesäkuussa, ja nyt suurin osa hakemuksista on käsitelty.

Tähän mennessä Business Finlandin häiriötilannerahoitusta on myönnetty Kaarinaan yli 6,7 miljoonaa euroa. Se jakaantuu 126 yritykselle. Pienimmät tukisummat ovat 10 000 euroa, suurimmat yli 100 000 euroa.

Business Finland on tehnyt koko maassa noin 19 500 myönteistä häiriötilannerahoituspäätöstä. Rahaa on myönnetty 953 miljoonaa euroa. Käsittelyssä on enää noin tuhat hakemusta, ja pääpaino on siirtynyt kehitysprojektien seurantaan.

Business Finlandin häiriötilannerahoitus on tukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Rahoitusta voi käyttää yritystoiminnan kehittämiseen. Sitä ei voi käyttää operatiiviseen toimintaan, eli tuella ei voi maksaa esimerkiksi palkkoja, vuokria tai markkinointikuluja. Avustuksen suuruus on enimmillään 80 prosenttia kehittämisprojektin kuluista, joten yrityksen itsensä on maksettava osa projektin kuluista.

Oheisessa luettelossa on yli 80 000 euroa tähän mennessä saaneet kaarinalaisyritykset.

Teksti: Jari Malm