Hepojoen metsään suunnitteilla pakohuonepelaamista ja paintballia

0
Hepojoen metsään suunnitellaan uudenlaisia elämyspalveluja. Arkistokuva Tapani Mehtonen.

Kaarinan kaupunki on vuokraamassa Piikkiön Hepojoelta 44 hehtaaria kaupungin omistamaa metsää elämysyrityksen käyttöön. Kaupunginhallitus antoi siunauksensa metsäalueen vuokraamiselle, mutta sopimus ei ole vielä lainvoimainen.

Yrityksen suunnitelmissa on tarjota alueella muun muassa pakohuonepelin ja värikuulasodan kaltaisia palveluja. Sopimuksen mukaan kaupunki vuokraa metsäalueen Nasse Oy:lle kymmeneksi vuodeksi vuokran ollessa 7147 euroa / vuosi.

Yritys kertoo, että toiminta-alueet rakennetaan maastoa ja puustoa hyväksikäyttäen mutta niitä kuitenkaan tuhoamatta. Luontoon ei yrittäjän mukaan ole tarkoitus jättää mitään, mikä sinne ei kuulu.

Kaupunki arvioi, ettei Kaarinan ja Liedon rajalla sijaitseva metsäalue ole ollut kaarinalaisille virkistysalueena merkittävänä, eikä metsätilaan kohdistu myöskään suuria tuotto-odotuksia, sillä tuottoisimmat hakkuut on tehty jo muutamia vuosia sitten. Metsäaluetta ovat käyttäneet yksittäisten ulkoilijoiden lisäksi vain suunnistajat ja metsästäjät. Osa metsätilasta jää edelleen kaupunkilaisten virkistyskäyttöön. Yrittäjän ja metsästysseuran kesken neuvotellaan metsästyksen jatkumisesta myös Nasse Oy:lle vuokrattavalla alueella.

Toisena vaihtoehtona kaupunki harkitsi metsätilan myymistä. Laura ja Linda Langh tarjoutuivat ostamaan koko 83 hehtaarin suuruisen metsätilan 505 000 eurolla. Kaupunki piti kuitenkin metsäalueen vuokraamista myymistä järkevämpänä vaihtoehtona, koska vuokratessa kaupungin ei tarvitse luopua arvokkaasta metsäomaisuudestaan ja kaupungille jää edelleen päätäntäoikeus vuokra-alueen puihin ja maapohjaan.

Myös elinkeinoyhtiö Kaarinan Kehitys puolsi lausunnossaan alueen vuokraamista. Kaarinan Kehityksen mukaan elämysyrityksen toiminta on sellaista, mitä ei vielä muualla Suomessa ole, mikä voi houkutella Kaarinaan matkailijoita.

Kaupunginhallitus ei ollut metsän vuokraamisesta yksimielinen. Vihreiden Hannu Rautanen esitti, ettei aluetta vuokrata. Äänestyksessä Rautasen ehdotus hävisi äänin 3–10.