Kaarinalaiset nuoret tanssijat lokakuussa Ylen musiikkiohjelmassa: Emmi Kanerva ja Sonja Sievänen pääsivät sadan hakijan joukosta taustatanssijoiksi

0
Emmi Kanerva ja Sonja Sievänen tanssivat televisiossa 10.10.

Kaarinalaiset yksitoistavuotias Emmi Kanerva ja neljätoistavuotias Sonja Sievänen nähdään lokakuun alussa tanssimassa televisiossa, sillä heidät valittiin yli sadan hakijan joukosta taustatanssijoiksi Melodi Grand Prix -laulukilpailuun.

MGP on ruotsinkielinen laulunkirjoituskilpailu 8–15-vuotiaille, jonka finaaliin on päässyt kymmenen laulajaa ja kymmenen tanssijaa. Finaali näytetään YLE Fem -kanavalla 10. lokakuuta.

 

Mitä tanssilajia harrastat ja kuinka kauan olet sitä harrastanut?

Sonja: Olen tanssinut yksitoista vuotta, balettia, nykytanssia ja jazztanssia. Käyn harrastamassa tanssia  Musiikkiopisto Arkipelagilla. Viikossa minulla on kaksi päivää vapaata tanssista, eli treenit ovat vähintään viisi kertaa viikossa, mutta joskus voi olla useammat treenit päivässä.

Emmi: Olen harrastanut tanssia kaksi vuotta, mutta sitä ennen harrastin voimistelua. Olen harrastanut muun muassa nykytanssia sekä akrobatiaa, ja käyn myös tanssikilpailuissa. Aloitin nyt syksyllä myös Arkipelagissa, ja osallistun ainakin nykytanssi-, showjazz- ja akrobatiatunneille.

Miten päätit hakea MGP:hen ja millainen hakuprosessi oli?

Sonja: Aluksi en meinannut hakea ollenkaan, koska olen hakenut aiemmin yhdeksänvuotiaana ja silloin en päässyt mukaan. Alun perin piti olla koe-esiintyminen, mutta koronan takia järjestettiin videokarsinta.

Emmi: Meille kerrottiin koulussa kilpailusta. ja ensin minun oli tarkoitus hakea mukaan laulajana. Videohakemuksen kanssa tuli kuitenkin vähän kiire, ja päätin hakea tanssijaksi, koska opin aika nopeasti uusia tansseja. Kaikille annettiin tietty tanssi, joka piti harjoitella, ja sen lisäksi siihen sai keksiä oman pätkän mukaan.

 

Miltä tuntui kun pääsit mukaan? Joko jännittää?

Sonja: Se oli tosi kivaa. Vähän jännittää jo, muttei kauheasti.

Emmi: Olin yllättynyt, koska hain mukaan ensimmäistä kertaa. Oli kivaa, että pääsin. Ei jännitä paljon.

 

Millaiset treenit nyt ovat edessä?

Sonja ja Emmi: Loppukesällä meillä oli neljän päivän leiri Karjaalla. Sen jälkeen syksyllä oli vielä viikon treenit Helsingissä, ja lisäksi pitää harjoitella kotona.

 

Mitä odotat kilpailulta?

Sonja: Että tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee tanssimaan televisiolavalle.

Emmi: Että saa tanssia, pitää hauskaa ja saa uusia kavereita.

 

Millaisia tulevaisuudenhaaveita sinulla on tanssista?

Sonja: Haluaisin pyrkiä tanssijaksi, mutta se ei ole vielä varmaa.

Emmi: Isompana haluaisin opettaa tanssia.