Kaarinan kouluissa viime viikolla ensimmäinen koronatapaus – “Turvajärjestelyistä on ollut merkittävää hyötyä”

0
Arkistokuva Piikkiön yhtenäiskoulusta.

Piikkiön yhtenäiskoulun yläkoulussa todettiin perjantaina yhdellä oppilaalla koronavirustartunta. Kaarinan kaupunki tiedotti, että altistuneita on yhteensä 42 ja heidät asetettiin kahden viikon kotikaranteeniin.

Piikkiön yhtenäiskoulun tartunta oli samalla ensimmäinen Kaarinan kouluissa todettu tartunta.

Altistuneissa on oppilaan luokkatovereita, koulun henkilöstöä, lähipiiriä ja vapaa-ajan kontakteja. Määrä on koulun kokoon nähden pieni, ja sitä selittää se, että oppilasryhmät pidetään Kaarinassa erillään ja myös henkilöstön kontaktit on rajattu.

Kaarinan johtavan rehtorin Emmi Virtasen mukaan käytännössä kaikki luokat toimivat soluittain. Myös ulkoilut ja ruokailut on porrastettu. Henkilöstöä on jaettu niin, että osa ei ole missään kontaktissa toisiinsa.

– Meillä noudatetaan kaikissa kouluissa ohjeistettuja turvajärjestelyjä, ja nyt näyttää siltä, että siitä on merkittävää hyötyä.

Tällä viikolla kouluissa vietetään syyslomaa, ja altistuneiden karanteeni jatkuu vielä viikon syysloman jälkeen. Virtanen viestittää toiveenaan, että kaarinalaisissa perheissä muistettaisiin myös syysloman aikana huolehtia siitä, että toimitaan voimassaolevien koronarajoitusten ja suositusten mukaisesti.

Piikkiössä karanteeniin asetettujen oppilaiden osalta tehdään syysloman jälkeisellä viikolla etäopetusjärjestelyjä. Nämä järjestelyt ovat koulun vs. rehtorin Johanna Järvisen mietinnässä. Koulun tiloissa jatketaan normaaliin tapaan tehostettua siivousta.

Kaarinan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Antti Sandén kertoi maanantaina aamupäivällä, että tästä tapauksesta ei hänen tietojensa mukaan ole toistaiseksi muita tartuntoja. Altistuneet testataan vain, mikäli heille tulee oireita.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.