Kaarinan rakennusvalvontaan uusi, tarkastusinsinöörin virka

0
Uusia omakotitaloja nousee Kaarinassa tällä hetkellä muun muassa Hulkkioon. Kuva lokakuun alusta.

Kaarinassa aiotaan perustaa rakennusvalvontaan uusi, tarkastusinsinöörin virka. Uuden työntekijän olisi tarkoitus aloittaa vuoden alussa.

Ympäristölautakunta hyväksyi ehdotuksen, mutta lopullinen päätös uuden viran perustamisesta odottaa vielä ylempien päätöksentekoelimien käsittelyä.

Tarkastusinsinöörin toivotaan helpottavan rakennuslupien ruuhkautumista Kaarinassa. Lupien saaminen on venynyt, eikä rakennusvalvonta ole ehtinyt käydä tarkastamassa rakennettuja kohteita, joista on tullut valituksia. Ruuhkaa ei ole helpottanut edes se, että rakennusvalvontaan on palkattu tilapäistä apua kevääseen ja kesään. Ruuhka on myös kuormittanut henkisesti rakennusvalvonnan henkilöstöä.

Tarkastusinsinöörin tehtävänä olisi tehdä viranomaiskatselmuksia ja neuvoa asiakkaita sekä valvoa rakennettua ympäristöä ja siistimiskohteita sekä luvatonta rakentamista. Viran kelpoisuusehtona olisi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus.