Kaarinan sisäisiä Föli-linjoja aiotaan vähentää – Tavoitteena 100 000 euron säästö joukkoliikenteestä

0

Kaarinan tekninen lautakunta keskusteli viime kokouksessaan Kaarinan sisäisistä Fölin K-linjoja ja kuunteli Turun kaupunkiseudun joukkoliikennetoimiston liikenteen suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaan ja Kaarinan alueen vastuusuunnittelija Timo Mikkosen antamia tietoja. Päätösehdotus on tulossa ensi kokoukseen.

Sisäisiä linjoja on tarkoitus vähentää Kaarinassa. Esimerkiksi koulujen loma-aikoina K-linjoilla on olemattoman vähän matkustajia. Lisäksi eri koulujen alkamis- ja päättymisaikoja pitäisi sovittaa paremmin yhteen sisäisten vuorojen kannalta.

Kaarina haluaisi myös selvittää muitakin vaihtoehtoja kaupungin sisäiselle liikenteelle. Kaarinalla on päätäntävalta sisäisiin linjoihinsa.

K-linjat on tarkoitus kilpailuttaa tänä syksynä.

Sisäinen liikenne maksaa tällä hetkellä vuosittain 860 000 euroa, joista takaisin tulee lipputuloina noin 10%. Neljä viidestä K-linjan matkustajasta matkustaa koululaislipulla.

Joukkoliikennekuluihin yritetään ensi vuonna saada Kaarinassa yhteensä 100 000 euron säästö.

Kaarinan kaupunki ostaa joukkoliikennettä Turun seudun Joukkoliikennetoimistolta vuosittain yhteensä 2,6 miljoonalla eurolla. Föli-liikenteen lipputulot Kaarinassa ovat vuositasolla noin miljoona euroa, joten käytännössä Kaarina maksaa joukkoliikenteestä 1,6 miljoonaa euroa vuodessa.