Kaarinassa viikossa yhdeksän uutta koronatartuntaa: ”Riski saada korona yleisötapahtumista Kaarinassa on nyt suuri”

0
Kaarinaan on tilastoitu yhteensä 36 koronatapausta.

Koronavirus jatkaa Kaarinassa leviämistään. Viime Kaarina-lehden ilmestymisenjälkeen paikkakunnalle on ilmaantunut uusia koronatartuntoja enemmän kuin päivittäin: uusia tartuntoja kertyi viikossa yhdeksän.

Tiistaina iltapäivälläKaarinan vahvistettujen koronatapausten määräksi tänä vuonna oli kertynyt yhteensä 36 tapausta.

Mitään yhtä selittävää tekijää koronatapauksille ei ole, kertoo Kaarinan johtava lääkäri Antti Sandén . Kaarinassa ei ole ollut esimerkiksi tiettyä tapahtumaa tai tilaisuutta, josta tartunnat olisivat saaneet alkunsa, eivätkä uudet tartunnat pääsääntöisesti liity edes Turun oppilaitosten, kuten ammatti-instituutin koronatartuntoihin.

Tämänhetkiset tartunnat on saatu 1–2 viikkoa sitten. Mitä kaarinalaiset ovat silloin tehneet, että tilanne on päätynyt näin huonoksi?

– En usko, että silloin on tehty mitään erityistä. Taudin ilmaantuvuus tällä hetkellä kasvaa koko ajan, eli riski saada tartunta on päivä päivältä suurempi, miettii Sandén.

– Toki koronaväsymystä voi olla, eivätkä ihmiset ole jaksaneet kiinnittää tarpeeksi huomiota turvaväleihin ja käsienpesuun. Silloin tauti saa mahdollisuuden. Nyt kannattaa miettiä tarkkaan menemisiä, onko välttämätöntä lähteä paikkoihin, missä tapaa ihmisiä. Riski saada korona esimerkiksi yleisötapahtumista Kaarinassa on nyt paljon suurempi kuin aiemmin.

Tähän mennessä koronavirusta on Kaarinassa sairastettu lievänä. Uudet sairastuneet ovat nuoria aikuisia.

Uusia altistuneita on Kaarinassa noin sata.